Girona programa un centener d’activitats per aquestes festes de Nadal

Enguany el Gran Tió es trobarà ubicat a la plaça Santa Susanna

Al llarg de la presentació dels actes, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha destacat la implicació de diversos sectors de la ciutat, com els comerciants, les associacions de veïns o el GEIEG, 'per aconseguir cada any presentar una programació per tots els públics'.  A la presentació també hi ha assistit el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG), Joan Escuder, que ha presentat la 26 edició del parc infantil de Nadal 'Lleuresport', i la directora de Fira de Girona, Anna Albar, que ha exposat les novetats de la pista de gel que s’instal·larà del 23 de desembre al 9 de gener al Palau Firal.


Activitats destacades

En aquesta nova edició d’activitats cal destacar la nova ubicació del Gran Tió de Girona a la plaça Santa Susanna, que ampliarà la seva programació per tal de consolidar i donar a conèixer aquesta tradició catalana. D’aquesta manera del 18 al 23 de desembre hi hauran activitats al voltant del Gran Tió, així com l'explicació del conte del tió, animacions infantils, jocs i cantades de nadales que es complementaran amb parades d'artesania i un carrousel. El 23 de desembre es realitzarà l’activitat més important amb els regals que deixarà el Tió. Tots els regals seran cedits per diversos comerços i entitats de la ciutat. Aquest any també hi col·labora el Museu del cinema, que farà tallers i activitats relacionades amb el món del cinema. El Tió es farà arribar també als barris Vilarroja, Sant Narcís i Can Gibert del Pla.

Pel que fa els més petits, tal hi com ha exposat el president del GEIEG, Joan Escuder, se celebra el Lleuresport - Parc de Nadal de Girona, organitzat conjuntament pel GEiEG i l'Ajuntament de Girona i que enguany arriba la seva vint-i-sisena edició. S'hi podran trobar espais lúdics, actuacions musicals i de titelles, practicar esports i tallers pels més petits. El dia 5 de gener se celebrarà la popular cavalcada de reis, que començarà a les 18h de la tarda des del campament dels reis d'Orient situat als jardins de Fora Muralla, tot i que a partir de les 16h ja hi haurà les precavalcades a diferents punts de la ciutat.

D’altres activitats que també es podran torbar són: la ja popular pista de gel, que aquest any es torna a instal·lar al Palau Firal, les fires de carrer que se celebren a la Rambla, Plaça d'Independència, Pont de Pedra i Plaça Salvador Espriu i les sessions de Nadal de l'Aula Gastronòmica del Mercat del Lleó.