Els ex-components de Sangtraït deixen el Heavy Metal català per cantar en castellà

Los Guardianes del Puente és el nom del nou grup format per Quim Mandado i Martín Rodríguez

Els veïns de la Jonquera (Alt Empordà), Quim Mandado i Martín Rodríguez tornen als escenaris per tocar i cantar acords infernals amb els seus típics cabells llargs i jaquetes de cuir. Fins aquí semblaria que la mítica banda dels 80 i 90 -Sangtraït- torna dins el panorama musical però, lluny d'això, s'han reinventat com 'Los Guardianes del Puente', substituint el català pel castellà en les seves composicions.

La presentació del grup tindrà lloc el proper 8 de maig a la sala KGB de Barcelona, on interpretaran peçes del seu nou llarga durada acompanyats també per l'ex component del grup Terratrèmol, Joan Cardoner.

El disc, que porta per nom 'Rockferatu', compta amb 15 pistes i hi han col·laborat altres artistes del panorama musical català com Josep M. Corominas "Coro", Nil Torres, Lluís Costa i la cantant Míriam Aguado que posa veu la última pista del CD.

Final de cicle

Sangtraït era un grup de Hard Rock i Heavy Metal en català amb reminiscències fantàstiques i medievals, nascut el 1982 al municipi de la Jonquera (Alt Empordà). La seva principal característica era les marcades diferències amb la resta de grups que es van formar al llarg dels anys 80.

Amb el temps van assolir una gran popularitat a finals dels anys vuitanta i durant la dècada dels noranta, gràcies a cançons com 'El vol de l'home ocell', 'Somnis entre boires' o 'Els senyors de les pedres'. El grup es va dissoldre definitivament el 20 de desembre de 2001 amb un concert de comiat a la sala Razzmatazz de Barcelona.