Detingut el segon implicat en el robatori d'una campana a Quart

El segon suposat lladre és un veí de Santa Coloma de Farners

A mitjans abril els Mossos d'Esquadra van localitzar la campana de bronze de l'ermita de Sant Martí de Castellar a Sils (Selva). Arran de les investigacions policials van detenir un primer implicat amb el robatori, Antonio A. F. de 37 anys i veí d'Anglès (Selva). Tot i això, els agents no van donar per tancada la investigació perquè sospitaven que, per la dificultat del robatori, hi havia d'haver un altre implicat.

Les investigacions policials van permetre que identifiquessin un home que aquest dilluns s'ha entregat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona, on ha quedat detingut per un delicte de robatori amb força. La detenció de David G. M. ha quedat sense efecte perquè consideren que no hi ha risc de fugida. El sospitós està a l'espera que el citi a declarar el jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona. Amb aquesta segona detenció, els Mossos donen la investigació per tancada.

L'ermita on es va produir el robatori només s'obre en ocasions puntuals i no és la primera vegada que s'hi produeix un robatori. Així, l'agost passat uns lladres van emportar-se cablejat de coure i una pica baptismal de l'ermita de Sant Martí de Castellar. També van produir-s'hi alguns danys materials. És per tant, la segona vegada en menys d'un any que el temple rep visites indesitjades.

L'ermita, d'art romànic, és propietat del Bisbat de Girona i data del segle XII. El segle XVIII va ser reformat però va conservar el campanar de torre original.