Reagrupament no es dissoldrà, malgrat el fracàs del 28-N

Joan Carretero seguirà al capdavant · Donarà suport als qui 'creguin convenient' presentar-se a les municipals

La junta directiva del partit s'ha reunit aquest dissabte a Vic i ha acordat sotmetre la pròpia junta i una ponència política renovada a la propera assemblea nacional de la formació que s'hauria de celebrar a principis de la primavera de 2011.

Després que Solidaritat Catalana per la Indpendència, amb quatre diputats, hagi anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions municipals, RI clou el seu comunicat afirmant que donarà suport als qui 'atenent els nostres principis i objectius creguin convenient de presentar-se com a opció a les eleccions municipals de 2011'.

La 'marea grana' de Reagrupament no arriba ni a pluja fina

L'exconseller de Governació Joan Carretero i el seu partit, Reagrupament, s'havien de menjar el món. 68 diputats i proclamar la independència unilateralment eren els objectius que pretenia assolir ara fa un any, quan el 3 d'octubre va proclamar al Palau de Congressos de Barcelona va afirmar que una 'marea grana' inundaria el Parlament, en contraposició a l'estratègia de la 'pluja fina' propugnada pel que fins feia quatre dies havia estat el seu partit, ERC, estratègia contra la qual ell es rebel·lava frontalment. Quan les urnes han parlat, amb el 99% escrutat, l'esperada 'marea grana' no ha passat de 39.916 gotes a tot Catalunya.

La formació, que a l'octubre d'ara fa un any semblava imparable en el si de l'independentisme desil·lusionat amb d'ERC, va patir una forta crisi interna al gener que va fer-la implosionar, amb Joan Carretero anunciant que dimitia i després fent-se'n enrere per tornar-la a liderar a partir de llavors amb mà de ferro.

Davant d'aquest panorama, Laporta va desistir de sumar-s'hi, decisió que molts reagrupats ja van començar a veure amb no gaire il·lusió. La decisió d'Alfons López Tena (CiU) i d'Uriel Bertran (ERC) d'abandonar els seus respectius partits i sumar-se a la proposta de Laporta va acabar de convèncer molts dels independentistes desil·lusionats amb ERC que la proposta política que millor recollia els seus anhels acabava sent Solidaritat Catalana, en detriment de Reagrupament.

La seu, tancada

Paradigmàtic va ser el fet que la seu electoral de Reagrupament va romandre tancada i barrada durant tota la nit electoral. La cap de llista per Barcelona, Rut Carandell, atenia a la premsa des de fora dient que no rebrien ningú ni farien declaracions.

La inauguració de la seu, situada al Passeig de Gràcia de Barcelona, davant per davant de la de Ciutadans i en el mateix edifici que Flaix FM -cadena propietat del simpatitzant de Reagrupament Miquel Calçada- va ser publicitada com una demostració de força de la formació davant de Joan Laporta, quan aquest encara no s'havia decidit si s'hi sumaria o si formaria un partit propi, com finalment va acabar passant.

Comunicat final

La formació va limitar-se a emetre un breu comunicat afirmant: 'El poble de Catalunya ha decidit que vol seguir la via autonomista i la seva decisió ha de ser respectada. Agraïm el suport que hem rebut, desitgem encert als que han de dirigir el Govern de la Generalitat de Catalunya els propers anys i reiterem el nostre compromís ara i sempre amb la independència i la dignitat del nostre poble. Visca Catalunya lliure!'