Una quarantena de veïns de Font de la Pólvora creen una plataforma en contra dels talls de llum

Acusen a l'Ajuntament de Girona i Endesa d'estigmatitzar el barri

Els constants talls de llum que pateixen els veïns del barri de Font de la Pólvora de Girona ha estat el detonant perquè una quarantena de veïns hagi optat per crear la Plataforma per la Dignitat de Font de la Pólvora. Aquest col·lectiu s'organitza en un format d'assemblea en què cada carrer tindrà entre tres i cinc membres representants i d'aquesta manera es facilitarà la coordinació i comunicació amb els veïns.

El primer objectiu de la plataforma és que l'Ajuntament de Girona i Endesa trobin una "solució real" als talls de llum que pateix el barri. Des de la plataforma consideren que els arguments que donen l'administració local i l'elèctrica són missatges "estigmatitzadors" que " marginen encara més una comunitat històricament exclosa de Girona”.
La portaveu de la plataforma, Marta Zambudio, ha afirmat que la situació que es viu en aquesta zona de Girona Est "no passaria mai als barris més cèntrics de la ciutat" i per això creu que l'alcaldessa tracta als habitants de la Font de la Pólvora com a "ciutadans de segona". Zambudio ha recordat que hi ha "veïns que paguen les factures i veuen com cada nit els hi tallen la llum sense cap explicació".

El govern local i Endesa responsabilitzen l'elevat nombre de casos de frau de llum com a causants dels talls. Expliquen que totes les cases que punxen el servei provoquen que la xarxa es saturi i caigui el subministrament. De tota manera, per la plataforma aquest no és un argument suficient i considera que dona una mala imatge del barri.

De moment, els veïns estan recollint les factures de llum de tots els veïns que han anat pagant tot i no tenir el subministrament garantit. D'aquesta manera, volen denunciar el greuge que pateixen i també aconseguir que la resta de veïns de Girona coneguin la situació que pateixen.