Un centenar de persones aïllen Verges tallant els quatre accessos al municipi

Els CDR també han encès pneumàtics i llençat arbres a la C-31 i la GI-623

[ACTUALITZAT 11:30h]

Un centenar de persones han tallat a les sis del matí els quatre accessos a Verges i han aïllat completament el municipi. Els concentrats han instal·lat cintes a les entrades de la rotonda impedint el pas de vehicles. També han organitzat un esmorzar popular amb pa i carn a la brasa.

La previsió era que la protesta s'allargués almenys fins al migdia, quan alguns dels manifestants tenen previst desplaçar-se fins a Barcelona per unir-se a les mobilitzacions que hi ha convocades. Finalment s'ha permès la circulació dels vehicles poc després de les onze del matí.

Crema de pneumàtics i troncs a la via

Les protestes també han provocat talls puntuals a les principals vies d'accés a l'Alt Empordà però també a les carreteres secundàries. Des de primera hora del matí, els CDR han tallat l'N-II a Figueres, en els dos sentits, cremant pneumàtics i poc després, pels volts de dos quarts de set, han actuat a Bàscara, on també han encès pneumàtics i bales de palla.

Una de les vies més afectades, però, ha estat la C-31. En el marc de les protestes convocades en motiu del 21-D, han llençat troncs a la via i, fins i tot, neveres i congeladors. A la Gi-623, entre Ventalló i Valldavià, a més, han tirat oli a la carretera i un vehicle s'ha accidentat sense provocar ferits.

A més, s'han fet marxes lentes a la rotonda d'accés a l'AP-7 a Figueres i en alguns trams de l'N-II.