Treball insta a diversos hotels de Lloret a canviar els contractes i les categories de 145 treballadors

La resolució arriba arran d'una denúncia de CCOO

Inspecció de Treball insta diversos hotels de Lloret de Mar (Selva) a canviar els contractes i les categories laborals de 145 treballadors. Les resolucions arriben arran de la denúncia de frau contractual que va presentar CCOO.
Treball obliga als establiments hotelers a transformar 66 contractes de treball per circumstàncies de producció a fixes discontinus i a aplicar a 79 persones la categoria laboral superior que els correspondria segons el conveni col·lectiu. Els afectats treballaven per diferents hotels des del 2015 contractats a través d'ETT i, a més, a molts d'ells se'ls aplicava una categoria inferior a la que els pertocaria i que el conveni recull per a persones que no tenen cap experiència en el sector de l'hostaleria, tot i que feia anys que hi treballaven.
 
CCOO va denunciar davant d'Inspecció de Treball diversos hotels de Lloret de Mar per frau en la contractació del personal. Treball ha resolt ara els requeriments instant als establiments hotelers a transformar 66 contractes per circumstàncies de producció en fixes discontinus i a canviar la categoria laboral a 79 empleats més.
 
Segons el sindicat, els afectats treballaven en aquestes empreses des de l'any 2015 amb contractes de producció a través d'empreses de treball temporal. A més, en molts casos la categoria que se'ls aplicava era inferior a la que els pertocava.

CCOO alerta que tenien una categoria que el conveni col·lectiu recull per a les persones que no tenen cap experiència en el sector de l'hostaleria tot i que hi treballaven des de feia anys. La nova catalogació els comportarà un increment mensual d'entre 200 i 250 euros mensuals.

Un dels aspectes que recull la resolució d'Inspecció de Treball és el cas de 16 cambreres de pisos d'una empresa de neteja que tenien contractes per obra i serveis i que ara les hauran de fer fixes discontinues.