Acaba la primera fase per a un Palau de Fires de Girona més polivalent

Des de l'Ajuntament donen per fet que s'incrementaran el nombre d'actes

El Palau de Fires de Girona ja és multifuncional. Les obres que permeten que la instal·lació passi a tenir aquesta categoria han acabat aquest dijous. Això farà, entre altres coses, incrementar el nombre d'actes que s'hi celebren actualment, ja que per temes de seguretat hi havia esdeveniments que no es podien realitzar. De fet, des de l'Ajuntament de Girona reconeixen que l'equipament s'havia quedat "obsolet" i que necessitava una "posada a punt".

"Es tracta d'un dels espais referència de la ciutat de Girona i volem que sigui un dinamitzador econòmic per a tot el territori", ha reblat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que veu en la remodelació del firal "un pas endavant" per a la ciutat.

Madrenas també ha destacat la "bona integració" amb el Parc de la Devesa. "Ara no hi ha una paret com abans, ara l'entrada és per la zona que dona al parc i per a nosaltres era una qüestió a resoldre molt important", ha assenyalat l'alcaldessa.

Un altre dels aspectes rellevants és que a partir d'ara els camions de gran tonatge ja no descarregaran on ho feien fins ara i que afectava la mobilitat, sinó que ho faran en un espai posterior que s'ha habilitat i que forma part d'aquesta remodelació.

Millor accessibilitat

A banda de les mesures de seguretat i el canvi de façana, les obres també han servit per millorar l'accessibilitat al Firal. En concret s'han construït rampes que faciliten la mobilitat a dins de l'equipament. Tot plegat per incrementar el nombre d'esdeveniments que s'hi celebren. La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, explica que pretenen ser "un referent" en la dinamització econòmica per a la ciutat, la comarca i la demarcació de Girona en general.

"Hi ha peticions i més interès per Fira de Girona arran de la nova categoria i estàvem esperant que acabessin les obres per poder oferir el nou equipament i incorporar esdeveniments al calendari de l'any vinent", ha concretat Cunyat.

En el termini previst

Tant Cunyat com Madrenas han destacat que les obres "segueixen el ritme previst" i, com ja es va anunciar, el primer acte que estrenarà la nova façana serà la pista de gel, que obre les portes aquest cap de setmana.

La segona fase contempla l'adequació de diferents espais per aconseguir "més rendiment" i poder celebrar actes més "importants". La tercera fase, que no està tancada, és la construcció d'un restaurant a dins del
Palau de Fires.

Madrenas ha explicat que "la part més rellevant" de l'actuació era la que s'ha completat ja que permet "harmonitzar" l'edifici amb l'entorn, i complir estrictament amb els requeriments de la nova llicència d'equipament multifuncional.