L'Ajuntament de Sils adjudica les obres del filtre per tenir aigua potable

Les obres costaran 102.000 euros

L'Ajuntament de Sils ha assegurat que han estat treballant en aquesta alternativa mentre seguien analitzant periòdicament l'aigua de la xarxa potable. Per això, després de tot un mes detectant partícules de metaloclor a l'aigua, han optat per tirar endavant la instal·lació d'aquests filtres de carboni que impediran que el pesticida es barregi amb l'aigua potable.

El govern local de Sils ha arribat a un conveni amb l'empresa propietària on s'hi instal·laran els filtres per tal que faci una cessió gratuïta de l'espai. En el moment en què el filtre ja estigui instal·lat i en funcionament, els habitants de Sils podran tornar a beure i cuinar amb aigua de l'aixeta, un mes després de la prohibició.

Tal com ja va avançar l'alcalde de Sils a l'ACN, aquestes obres tenen un termini molt curt i en un màxim d'una setmana des de l'inici dels treballs podrien estar acabades.

En paral·lel, el Departament d'Agricultura segueix les seves investigacions per veure d'on prové la filtració del metaloclor. De moment, el departament està analitzant l'estructura dels pous i investigant els terrenys propers per veure quina és la font de contaminació.

Alguns veïns estan molestos per la despesa afegida

Alguns dels habitants del municipi van expressar les seves molèsties a l'ACN per no poder beure de l'aixeta al llarg de tot un mes. La majoria d'ells destacaven que això ha comportat una major despesa en garrafes i per això demanen que hi hagi una rebaixa en el proper rebut de l'aigua.

Els bars i restaurants també s'han hagut d'adaptar a les restriccions. Tots ells han hagut de cuinar amb garrafes d'aigua al llarg d'aquest últim mes. A més, han hagut d'endollar una garrafa a les màquines del cafè per tal de no fer servir l'aigua contaminada.