ICV diu que ha estat l'única formació que ha fet una campanya 'de combat d'idees' amb la dreta

El cap de llista a Girona, Joan Boada, remarca que no pactaran amb CiU

En el darrer dia de la campanya electoral, Boada ha aprofitat per fer balanç dels darrers quinze dies. El cap de llista d'ICV-EUiA a Girona ha destacat que la coalició ha fet una campanya 'sense estridències' i ha defensat que s'han fet 'propostes clares i úniques' en tots els àmbits. Boada ha defensat que només ICV ha fet un 'combat d'idees amb la dreta' i ha criticat altres formacions d'esquerres per ser 'conformistes'. Boada ha dit d'ERC que només s'ha enfrontat a la dreta 'en el terreny nacionalista' i, en canvi, ha dit que ICV ho ha fet 'en tots els terrenys'.


Per això, Boada s'ha mostrat convençut que consolidaran el diputat que tenen per Girona i que 'avançaran' per aconseguir el segon. 'Les comarques gironines són terres d'esquerres i la gent ha de pensar que el futur passa per les esquerres', ha dit Boada que durant la campanya ha alertat reiteradament que l'ascens de la dreta es traduirà, segons ICV, en retallades socials. 'CiU i PP s'ha disfressat durant la campanya de llop amb pell de xai', ha criticat Boada que alerta que les retallades que es podrien iniciar podrien 'desmantellar l'estat del benestar que tants anys ha costat construir'.

Boada també ha aprofitat per fer una crida a la participació. El cap de llista ha dit que a aquells que estiguin indecisos que el diumenge s'han de posicionar 'entre el verd esperança i el gris de l'especulació, la corrupció i el clientelisme de CiU i PPC'. Boada ha volgut deixar clar davant l'electorat que la coalició 'no pactarà' amb CiU de cara al futur Govern.

Boada ha carregat contra la campanya del PP i els ha culpat de fer 'bandera de la xenofòbia i el racisme', i contra CiU, a qui ha acusat de ser 'corruptes' pel cas del finançament del partit amb fons públics.

Preguntat per la possibilitat que entrin nous partits al Parlament, Boada ha afirmat que no ho creu viable perquè, segons defensa, el país 'necessita respostes transversals' que, al seu entendre, no aporten ni Solidaritat ni Reagrupament.

Boada ha recordat que les prioritats del partit són la lluita contra la crisi, la creació d'ocupació, la defensa de l'estat del benestar, impulsar un canvi de model productiu i una reforma fiscal 'progressiva i verda'.