ERC vol més sensibilització per evitar la violència contra les dones, especialment d'origen immigrant

Capdevila demana que l'Estat pagui una assegurança a les mestresses de casa

La cap de llista d'ERC per Girona, Carme Capdevila, ha afirmat que encara queda molta feina de sensibilització per fer i reclama posar especial atenció al col·ctiu de dones immigrades, ja que moltes de les morts per violència masclista han estat de dones estrangeres. Capdevila vol que tinguin present que tenen una xarxa de recolzament i animar les que són víctima de violència domèstica a denunciar. Capdevila creu que aquest grup de dones han de perdre la por a interposar denúncies, encara que la seva situació al país sigui irregular. Capdevila també ha proposat establir un nou model de tractament a la violència psicològica.


En aquest sentit, Capdevila ha fet balanç de l'últim mandat i ha assegurat que des de la conselleria d'Acció Social i Ciutadania 'hi ha hagut un abans i un després' amb mesures com l'aprovació de la Llei de drets de les dones per eradicar la violència masclista o el desplegament del programa de creació del Servei d'Informació i Atenció a les dones (SIAD). Actualment, hi ha oficines d'atenció a tots els consells comarcals i a quinze localitats de més de 20.000 habitants.

La cap de llista d'ERC, Carme Capdevila, ha presentat aquest dijous les propostes d'ERC en polítiques de dones. Una de les mesures que ha presentat va destinada a les dones que treballen a casa. La candidata demana que es comptabilitzi el treball domèstic i també que les dones que treballen a casa tinguin una assegurança, propostes que hauria de materialitzar l'Estat per tenir-ne les competències. En matèria laboral, ERC també exigirà la penalització efectiva de l'assetjament sexual i psicològic al lloc de treball.

Capdevila també ha proposat que les dones que treballen per compte propi tinguin unes mesures especials de conciliació de la vida personal i laboral. D'altra banda, Capdevila ha recalcat també que la feina de sensibilització és molt important entre els joves. Per això ha destacat que els tallers 'Talla amb els mals rotllos' han estat molt efectius però ha remarcat que s'ha de seguir treballant en aquesta línia.

Durant l'acte que ha fet ERC, Maria Mercè Roca, membre de la llista d'ERC, ha llegit un manifest en contra de la violència contra les dones.