L'estudi intern i els reajustaments de plantilla al Col·legi de Metges deixen un dèficit de 120.000 €

El nou president, Benjamí Pallarès, dóna per tancada la crisi que van generar les últimes eleccions

L'auditoria encarregada -que Pallarès defineix com un estudi econòmic- ha posat sobre la taula que 'no hi ha res punible, il·legal o enjudiciable' en la gestió feta per l'anterior junta encapçalada per Eudald Bonet. Per això, l'actual president ha dit que no s'emprendrà cap mena d'acció judicial contra els antics directius del Col·legi de Metges.


L'informe, però, sí que posa sobre la taula tot un seguit d'aspectes que cal corregir pel que fa referència a la gestió del dia a dia. Segons ha concretat Pallarès, es tracta de 'temes tècnics' i consideracions a l'hora de portar els comptes, 'no perquè ens puguin sancionar d'immediat, sinó perquè si no ho apliquem a la llarga potser tindríem problemes'.

A més, una altra de les conclusions que l'auditoria -elaborada per l'empresa Deloitte- va posar sobre la taula és que la plantilla del Col·legi de Metges estava 'sobredimensionada'. Per això, l'actual president i la junta han reajustat els llocs de treball en les darreres tres setmanes.

En concret, aquests ajustaments han obligat a prescindir de quatre llocs dels dinou que formaven la plantilla del col·legi. 'Es tracta d'un metge que tenia contracte mercantil i persones que treballaven fent tasques de comptabilitat, col·legiacions o assegurances', ha indicat Pallarès.

Les indemnitzacions que s'han pagat, el cost de l'auditoria (que s'estenia des de l'1 de gener al 31 de juliol) i altres despeses relacionades amb les anteriors eleccions han deixat, però, un dèficit d'entre 120.000 i 130.000 euros al Col·legi de Metges. Pallarès ha dit que aquestes pèrdues són 'assumibles' i que esperen remuntar la situació al llarg de l'any vinent.

60.000 euros per l'edifici

A més d'això, el Col·legi de Metges també haurà de pagar en un futur 60.000 euros corresponents a la compra de l'edifici de l'actual seu. Segons ha concretat Pallarès, l'operació amb la Diputació de Girona per adquirir el bloc 'no es va fer bé' i la quantitat que s'haurà d'abonar de més correspon a despeses d'IVA.

D'altra banda, i relacionat amb l'edifici, el Col·legi de Metges també està negociant amb el d'Infermeres (que ocupa la tercera planta del bloc) quin serà el preu del lloguer que pagarà aquest darrer per l'ús dels locals.

Tancar la crisi de les últimes eleccions

Benjamí Pallarès va exposar aquest dimecres els resultats de l'auditoria i l'estat dels comptes del Col·legi de Metges davant el centenar de facultatius que van assistir a la primera assemblea que es va fer després de les eleccions de l'estiu. Durant el seu discurs, el president va dir també que s'han reprès les relacions amb el Col·legi de Metges de Catalunya.

L'actual president ha donat per tancada la crisi que es va generar a l'entitat arran de l'última convocatòria d'eleccions. Inicialment, els comicis havien de tenir lloc el gener, però l'aleshores president i la seva junta, Eudald Bonet, van expulsar l'altra candidatura que s'hi presentava.

Després que una moció de censura fes fora Bonet, els metges van decidir per majoria convocar eleccions. Els comicis van donar com a guanyador Benjamí Pallarès.