Nadal promet augmentar els recursos per als municipis durant la propera legislatura

El cap de llista del PSC a Girona assegura que s'han de destinar més diners al Fons de Cooperació Local

El cap de llista dels socialistes gironins ha reivindicat que cal destinar més ajuts als ajuntaments, especialment als petits i mitjans. Segons Nadal, els set anys de Govern d'esquerres ha fet 'doblar' la quantitat que, des del PUOSC i el Fons de Cooperació Local, es destina als municipis. Ara bé, Nadal ha dit que fins que l'Estat -determinant en el finançament local- no reformi la llei, la Generalitat ha d'augmentar els recursos a través del Pla de Cooperació Local.


Nadal ha fet aquesta promesa electoral davant una vintena d'alcaldes i regidors socialistes de l'Alt i el Baix Empordà. El cap de llista del PSC i conseller del DPTOP ha recordat que, en la darrera legislatura, s'ha revisat al Llei de Barris per tal que també hi tinguin accés els municipis més petits. Aquesta llei permet renovar des de molts punts de vista els barris més degradats i les obres es paguen a mitges entre l'ajuntament i la Generalitat. En canvi, per als municipis petits, la Generalitat ha augmentat la seva aportació fins al 75%.

La variant de Sant Pere Pescador

El cap de llista gironí del PSC ha promès als regidors i alcaldes que, si governen, durant la pròxima legislatura faran la variant de Sant Pere Pescador i Vilamacolum (Alt Empordà). Aquesta infraestructura ha de permetre que es pugui fer la connexió de les diferents carreteres de la zona sense necessitat de passar pel centre de Sant Pere i per l'estret pont vell.

'Ja s'està fent l'estudi informatiu i el projecte i volem mantenir el compromís de fer la variant com a complement i millora a la millora de la C-31', ha explicat Nadal. Precisament, la C-31 ha estat una obra que ha aixecat algunes queixes de col·lectius de pagesos de la zona perquè tenien més problemes per accedir als camps després de la millora de la carretera que va de Corçà a Figueres.

Davant els regidors i alcaldes, Nadal també ha retret a CiU que 'posi pegues' a aquesta carretera en campanya però que no ho fes quan s'estaven fent les obres. Segons ha explicat Nadal, el cap de llista de CiU a Girona, Santi Vila, ara assegura que aquesta carretera 'és una ferida del territori' però que, quan li havia de qüestionar les obres al Parlament, Vila va optar per no fer cap pregunta. 'Em va reconèixer que no em diria res perquè ja hi estava d'acord', ha explicat Nadal.