Tres detinguts quan intentaven forçar una caixa forta en un domicili a Pals

Els arrestats declararan properament davant el jutge

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 15 de desembre, a Pals (Baix Empordà), dues dones de 31 i 52 anys, i un home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Baix Empordà, Gironès i Ripollès, com a presumptes autors d’un robatori amb força a interior de domicili.

Els fets van succeir durant el matí del passat dissabte quan una dotació policial, que feia patrullatge preventiu per la població de Pals, va ser requerida per adreçar-se a un domicili de la urbanització Mas Tomasí, ja que uns veïns havien vist com dues persones saltaven la tanca d’una casa propera.

Quan els mossos van arribar al lloc, conjuntament amb la Policia Local de Pals, van accedir a l’interior del recinte a través de la porta del pàrquing que es trobava oberta. Un cop dins l’habitatge els agents van sorprendre un home i una dona al menjador.

Després d’inspeccionar tota la casa, que estava regirada, van veure com a la planta baixa hi havia una caixa forta que presentava diferents talls fets amb una radial, i que l’havien intentat obrir a la força. Just al costat hi havia una radial, que encara estava calenta, una palanca, una maceta i una escarpa. A uns metres de distància també van localitzar una caixa amb eines, tals com tres tornavisos, una serra de tallar ferro i claus angleses.

A la planta superior van trobar al terra un radiador de forja amb els tubs de l’aigua tallats. Al costat hi havia una destral, diversos tornavisos, 13 discos de radial, tornavisos i serra de tallar ferro, entre altres eines.

Tot seguit, els agents van fer recerca per les immediacions de la casa i van localitzar, en un carrer paral·lel de la mateixa urbanització, un turisme estacionat amb una dona al seu interior amb actitud vigilant i d’espera, preparada per fugir després de cometre el robatori.

En l’escorcoll del vehicle es van localitzar dos quadres i una safata platejada, provinents del domicili violentat.

Els mossos van detenir les tres persones com a presumptes autores d’un robatori amb força a interior de domicili. Els detinguts, dos d’ells amb antecedents, seran citats properament per declarar davant l’autoritat judicial competent dels jutjats de La Bisbal d’Empordà