El despatx de Josep Llinàs guanya el concurs per a la redacció de l'avantprojecte del Bòlit de Girona

Està previst que les obres del Centre d'Art Contemporani de Girona comencin el 2012

L'equip de Llinàs el formen Philipp Gasteiger, Jorge Martin, Llorenç Mestre, Enric Torner i Roger Subirà. Els arquitectes han destacat que es tracta d'un edifici lluminós i pensat perquè pugui conservar la calor.


L'arquitectura del Centre d'Art Contemporani de Girona s'origina a partir de la mida de les sales d'exposició, especialment la més gran, que resulta determinant en la forma de l'edifici. L'equip de Josep Llinàs ha parat atenció al fet que en el recorregut des de planta baixa fins a l'accés estigués a la vista la llibreria, el bar i el centre de documentació, part que, segons els arquitectes, expressen la 'voluntat pública' de l'edifici.

L'equip també ha volgut que la imatge de l'edifici - que neix en els cavalls de la coberta que donen llum zenital a la sala principal - 'fos molt més expressiva que neutral', tant pel que fa a l'entorn de l'edifici com pel que fa a la singularitat del seu ús, segons paraules d'un dels tècnics. Per això, l'edifici té una teulada com de dents de serra de grans dimensions i unes formes geomètriques cridaneres.

J. Llinàs Carmona, autor de la remodelació del Conjunt del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona, és docent, comissari d'exposicions, autor de diversos articles i monografies sobre el món de l'arquitectura i ha obtingut premis com el FAD o el Nacional de Cultura (en la categoria d'arquitectura i espai públic) per la Biblioteca Jaume Fuster (2006).

El concurs, de procediment restringit, s'ha realitzat amb intervenció d'un jurat format 12 persones, representants polítics i personal tècnic de l'Ajuntament de Girona i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i per professionals externs de reconegut prestigi.

El preu dels treballs de redacció de l'avantprojecte serà 28.389,84 euros. A més del premi i del dret a la redacció de l'avantprojecte, el guanyador del concurs rebrà l'encàrrec del projecte bàsic i executiu i la direcció d'obres, entre d'altres treballs relacionats amb la direcció arquitectònica de l'edifici, a través d'un procediment de contractació negociat en el moment que la intervenció sigui viable econòmicament.