Detenen un motorista accidentat que transportava més d’un quilo de cocaïna a Garrigàs

L’home es va arrossegar fins a un camp pròxim per amagar la droga

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 14 de desembre a Garrigàs (Alt Empordà) un motorista de 50 anys, nacionalitat marroquina i i veí de Valette-du-Var (França) que va xocar un cotxe a la GIV-6226 quan transportava més d’un quilo de cocaïna.

Els fets es remunten a divendres al matí, quan hi va haver un accident de trànsit entre un turisme i una motocicleta a la carretera GIV-6226, al punt quilomètric 2,9, dins el terme municipal de Garrigàs. Com a conseqüència de la topada, el conductor de la moto va resultar ferit a la cama esquerra.

La conductora i única ocupant del cotxe va explicar als Mossos que es van desplaçar fins al lloc que després de la col·lisió el motorista es va arrossegar per terra fins a un camp proper ple de matolls, just al costat del punt de l’accident, i va veure com amagava alguna cosa entre les herbes. Tot seguit, va tornar fins al lloc on hi havia el vehicle de dues rodes.

Mentre els serveis sanitaris atenien el ferit, els agents de la policia catalana van trobar sota uns matolls una bossa de plàstic blanca amb un paquet premsat a l’interior que contenia una substància en pols de color blanc que presumptament era cocaïna.

A més, els agents van observar que d’una butxaca interior de la jaqueta del motorista sobresortia un sobre de color blanc. A dins hi havia 5.800 euros en bitllets fraccionats de vint i deu euros. Per tot plegat, el motorista va quedar detingut per la seva presumpta implicació en un delicte de tràfic de drogues. Els serveis mèdics van traslladar el motorista a l’Hospital de Figueres per ser atès de les ferides, on resta custodiat pels mossos de la comissaria d’aquest municipi.

Un cop a dependències policials es va confirmar que la bossa contenia cocaïna, concretament hi havia 1.142.96 grams. Una quantitat que, segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga, estaria valorada en uns 40.000 euros.

El detingut, que no té antecedents, passarà pròximament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.