El candidat de SI a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Joan Laporta, ha reconegut aquest matí a Girona que és 'reconfortant veure com la proposta de SI té tan bon acollida a les universitats', fet que es deu a que 'expliquem la veritat i quan s’explica des de la sinceritat i el convenciment, el missatge arriba'. Laporta, que ha mantingut una trobada amb alumnes de la Universitat de Girona (UdG) a la facultat de Lletres, ha recordat que els universitaris catalans representen el 18% de l’estat espanyol, però només reben el 8% de les beques.
En aquest sentit, ha esperonat als estudiants presents a la Facultat de Lletres de la UdG a 'pensar en vosaltres i en les properes tongades d’estudiants que passaran per aquestes aules. Teniu molt guanyar, tot està a les vostres mans si voleu canviar la situació actual'. Laporta ha volgut deixar clar que 'no hi ha cap altra proposta de canvi més enllà de Solidaritat Catalana per la Independència, només recanvis. O canviem per ser un estat capdavanter a Europa o seguim amb recanvis que segueixen apostant perquè Catalunya s’empobreixi com a comunitat autònoma de règim comú', ha reblat. El líder de SI ha qualificat la tasca dels política actuals com a 'molt deficient i es mereixen un vot de càstig a les urnes' perquè no ens mereixem polítics que 'plorin i es lamentin tot el dia en comptes de buscar solucions'.
Per la seva banda, el cap de llista per la circumscripció de Girona, Toni Strubell, ha afirmat que 'ja no podem seguir més temps en el marc actual de l’autonomisme' perquè empobreix Catalunya. Strubell ha definit Catalunya com un país amb diversos rècords, com ara ser l’única nació del món 'que té un president que ha negat els drets històrics de la seva terra; que té un partit que es fa dir independentista –en al·lusió a ERC- que al seu entendre dóna suport als interessos nacionalistes de l’estat espanyol'.
Strubell també ha recordat que Catalunya 'és l’únic país del món que contribueix amb un 10% del seu PIB a un Estat, l’espanyol, amb impostos que no tornen en inversions' i Espanya 'un país que ha trigat 70 anys en retornar part d’un botí de guerra o bé de ser incapaç d’anul·lar una sentència de mort a un president escollit democràticament', en record a Lluís Companys.