Tossa de Mar invertirà 800.000 euros en una nova llar d'infants

Entrarà en funcionament el primer semestre de l'any vinent

  • Imatge virtual de la futura llar d'infants
    Imatge virtual de la futura llar d'infants
  • Imatge virtual de la futura llar d'infants
    Imatge virtual de la futura llar d'infants

L’Ajuntament de Tossa de Mar (Selva) construirà una nova llar d’infants municipal de prop de 800 metres quadrats amb l’objectiu que sigui un espai d’integració dels infants de Tossa amb la natura i l’entorn. La nova llar s’ubicarà en els terrenys del pati de la llar d’infants actual.

S’ha projectat un equipament desenvolupat en una sola planta, amb un programa funcional per a 16 infants de zero a un any (P0), 26 infants d’un a dos anys (P1) i 40 infants de dos a tres anys (P2). L’accés serà des del carrer Lope Mateo, per una rampa des de l’extrem sud i per unes escales des de l’extrem nord, fins arribar a la cota de la planta de tot l’edifici. El desnivell que hi haurà entre el carrer i la cota d’accés a l’edifici estarà limitat per un banc continu.

El projecte consisteix en 8 mòduls de fusta amb coberta inclinada que s’integrarà al paisatge i on es desenvoluparà la major part del programa funcional. Un altre volum més baix i lleuger, de formes corbes irregulars i translúcid, unirà aquests mòduls, creant un espai interior tancat on s’introduiran dos patis de la mateixa tipologia. La transparència d’aquest espai interior farà que també s’integri amb l’exterior, convertint-se en un espai intermedi entre l’interior i l’exterior.

Els mòduls estan pensats perquè tinguin mínim impacte ambiental i màxima eficiència energètica, ja que s’utilitzaran materials naturals com són la fusta reciclable i l’aïllament amb suro. Tindran dues façanes envidrades, que donaran al pati i a la sala polivalent, amb grans portes corredisses que permetran la transparència i comunicació entre els espais.

La coberta serà a dues aigües i es projecta cap a l’exterior amb un gran voladís creant una zona de porxo pensat perquè s’utilitzi com a espai exterior protegit.

Les altres dues façanes seran totalment opaques, revestides amb fusta tant per la cara interior com per la cara exterior. Per dins, un arrambador de color blanc fins a 1,2 m d’alçada protegirà i facilitarà la neteja.

Les aules estan pensades perquè es puguin realitzar totes les activitats en el mateix espai: jugar, menjar, dormir, higiene... per tal de facilitar les tasques als docents i crear un espai segur per als nens. La zona d’higiene estarà concentrada a un espai prop de l’accés des de l’espai polivalent, deixant lliure la resta de superfície per la resta d’activitats. Hi haurà dues aules per nivell, així que 6 dels 8 mòduls estaran destinats a aquesta funció. Els altres dos mòduls correspondran al despatx de direcció, sala de coordinació i bany; i a la cuina, cambra d'instal·lacions, neteja, vestidors amb bany i sala de material escolar.

L’equipament costarà 795.930 euros i entrarà en funcionament durant el primer semestre de l’any 2019. L’arquitecte del projecte ha estat Francesc Aromir, del despatx Dosarquitectes.

Tant l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, com el regidor d’Ensenyament, Ricard Neras, coincideixen a afirmar que “és un equipament molt necessari que hem pogut tirar endavant un cop hem sanejat l’ajuntament. Amb aquesta nova instal·lació es millorarà moltíssim el servei. Som un equip de govern que pensa i treballa per a les persones, i els infants de Tossa es mereixen un equipament com aquest”.