ERC vol que al 2014 totes les llars, escoles i polígons catalans tinguin fibra òptica

Ernest Benach recalama un acord nacional per desplegar les infraestructures de telecomunicacions

 L'aposta per les tecnologies de la informació és 'estratègica' per ERC. Per això, proposen un pla per fer arribar la fibra òptica a tot el país i, d'aquesta manera, garantir la connectivitat en alta qualitat a tots els ciutadans des de qualsevol punt. El pla d'ERC engloba tant les escoles -1.500 centres educatius-, com els polígons industrials -fins a 250 a tot Catalunya- i també les llars.


El número 2 per Barcelona, Ernest Benach, ha afirmat que ERC vol un acord nacional per desplegar les infraestructures de comunicacions perquè això pot donat al país, segons Benach, serveis de telecomunicacions 'de primer nivell que donin resposta a tots els àmbits'.

A banda de la fibra òptica, Benach ha dit que també caldrà fer formació a les escoles per tal que alumnes i professors tinguin capacitats i habilitats per defensar-se correctament en la societat de la informació en la que, segons el segon d'ERC per Barcelona, 'ja hi som immersos'. 'Ja vivim en la societat de la informació però hem de fer passo per desenvolupar-nos en aquest àmbit', ha manifestat.

'Fins ara les infraestructures del país les veiem en forma de carreteres, trens, aeroports però hi ha una altra que és encara més important que són la garantia a les connexions en alta qualitat', ha reflexionat Benach.

Benach ha explicat que aquesta legislatura s'ha començat a instal·lar la fibra òptica a les Terres de l'Ebre i que, malgrat la voluntat era fer extensives les obres a tot Catalunya, la crisi ha frenat el projecte. 'Tot està a punt per reprendre les obres, el país està preparat', ha afirmat.

Aposta per vincular Universitat i Empresa

D'altra banda, la cap de llista per Girona, Carme Capdevila, ha afirmat que l'aposta per unir en un sol departament Universitats i Empresa 'ha estat encertada' i que la volen seguir aplicant en el futur si governen. 'Hem acabat amb un reconeixement ampli sobre l'aposta d'unir els dos departaments i el que hem de continuar fent és no desvincular mai la transferència del coneixement de les universitats a les empreses', ha dit Capdevila.

Capdevila s'ha felicitat que, sota la batuta d'ERC al Departament d'Universitats i Empresa, s'han iniciat els estudis de Medicina a la Universitat de Girona i s'ha tirat endavant el nou grau de Treball Social. També ha destacat l'impuls al Parc Científic i Tecnològic on, actualment, hi ha tres centres de recerca, 65 empreses, 23 grups de recerca i onze empreses de serveis.

Capdevila s'ha compromès que, des d'ERC, continuaran potenciant la universitat, apostaran pel canvi de model que 'doni més eines a l'economia productiva', continuaran 'fomentant sinèrgies' entre la universitat i l'empresa i, segons la cap de llista, també volen evitar la fugida del talent de la Universitat de Girona cap a d'altres territoris. A més, Capdevila ha afirmat que cal reclamar el traspàs de les beques 'ja' perquè els estudiants catalans pateixen un 'greuge comparatiu' amb els altres territoris.

Per la seva banda, la número 4 de la Cristina Alsina, ha parlat del clúster TIC-Media del Parc Científic i Tecnològic i ha destacat l'aposta que s'ha fet per la tecnologia 3D per treballar en aplicacions als sectors mèdics, audiovisual, turístics i serious games.