Tornen a arrencar les estelades de Verges i pinten la bandera espanyola als fanals

El consistori denuncia les pintades per malmetre el mobiliari

El municipi de Verges (Baix Empordà) s'ha aixecat aquest dimecres 12 de desembre sense les estelades penjades al carrer de Girona. Segons apunten alguns veïns una dotzena de persones han vingut sobre les tres de la matinada en una furgoneta i han arrencat la seixantena de banderes independentistes que hi havia a la carretera del municipi, al davant del Mas Pi.

A més, la tinenta d'alcalde de Verges, Susagna Ribas, ha explicat a l'ACN que també "han pintat la bandera espanyola a sobre dels fanals" que estaven guarnits de groc amb un plàstic. També han pintat a sobre de tots els llaços penjats al municipi.

De tota manera, Ribas ha avançat que ja han denunciat els fets. La tinenta d'alcalde considera que les pintades embruten el ferro dels fanals i malmeten l'enllumenat. De fet, Ribas ha lamentat que les bretolades sempre siguin per arrencar banderes o malmetre el mobiliari. "Nosaltres construïm i ells destrueixen", ha reblat. Per últim, ha animat als unionistes que si volen manifestar-se, "pintin un mural amb la bandera espanyola" però no malmetin altres símbols reivindicatius que hi ha a Verges.

Tot i així, ja hi ha una convocatòria per aquest dimecres a les cinc de la tarda per tornar a penjar les estelades als fanals. També volen "treure la bandera espanyola" de tots els pals de l'enllumenat envoltats amb plàstic groc. Ribas ha recordat que han envoltat de groc els fanals per protestar en contra dels "presos polítics tancats en centres penitenciaris catalans i les persones que estan fent vaga de fam" i no un símbol independentista.

Tot i així, la tinenta d'alcalde ha afirmat que el municipi ha rebut "moltes mostres de solidaritat" d'altres localitat veïnes després dels fets de la nit d'aquest dimecres. Segons Ribas, aquestes bretolades fan que el col·lectiu independentista al municipi i de les zones properes estigui cada vegada més unit.