Nadal: 'El compromís amb la línia de Portbou és total, i més ara que tenim el traspàs de Regionals'

El PSC aposta per posar fi als problemes d'abastament d'aigua a l'Alt Empordà amb el retorn de cabal del Ter

El PSC defensa una xarxa de Rodalies catalana que aplegui també els actuals Regionals de cada demarcació. Pel que fa a Girona, el cap de llista socialista, Joaquim Nadal, sosté que s'ha de defensar el manteniment de la línia fins a Portbou, un tram que darrerament s'ha posat en qüestió. Nadal s'ha compromès a 'tenir cura' i 'afinar les prestacions' d'aquesta línia tal i com assegura que han fet amb Rodalies des del traspàs a la Generalitat. 'És un compromís de la candidatura', ha afirmat el candidat.


'Hem d'impulsar la integració de dos sistemes de rodalies', ha explicat Nadal que detalla que un seria el format pel tren que va des de Portbou fins a Maçanet i el segon el que enllaça ja amb Barcelona. Nadal ha afirmat que aquesta és la planificació que els socialistes tenen en ment per a després del traspàs de Regionals. A més, ha criticat que el cap de llista de CiU per Girona, Santi Vila, no s'hagi mostrat més contundent en aquest aspecte -el de mantenir la línia fins a Portbou- quan també és alcalde de Figueres.

L'aigua i l'Alt Empordà

Joaquim Nadal també ha exposat aquets divendres algunes de les solucions que proposen en el programa del PSC per a l'endèmic problema d'abastament d'aigua a l'Alt Empordà. A banda d'aprofitar aqüífers i actuar sobre el pantà de Boadella, Nadal també ha exposat que una vegada hagi retornat el cabal al Ter es podria utilitzar per abastar part de la comarca, tal com es fa actualment amb la Costa Brava. 'Això sempre que el cabal ecològic del Ter estigui assegurat', ha conclòs Nadal que ha titllat les propostes sobre aigua de CiU d''insolvents'.