ICV vol una llei que obligui els bancs i caixes a incorporar els pisos buits al mercat

Joan Boada critica que l'especulació immobiliària hagi provocat problemes d'accés a l'habitatge a poblacions com Salt

Joan Boada ha afirmat que situacions d'algunes poblacions que tenen problemes d'accés a l'habitatge -ja sigui perquè els preus són elevats o perquè no hi ha parc immobiliari- són responsabilitat de bancs i caixes que durant anys han especulat amb els pisos i també de la falta de planificació en polítiques d'habitatge dels 23 anys de CiU al Govern.


El cap de llista per Girona ha recordat que l'habitatge no és un privilegi, sinó un dret i ha afirmat que cal actuar de forma contundent en aquest aspecte, tal i com han fet mentre han estat al Govern. Impulsar el lloguer per sobre de la venda o rentar la cara a les poblacions rehabilitant els habitatges ja construïts són algunes de les propostes de la coalició.

Boada defensa la creació d'una llei que obligui tant a entitats bancàries com a particulars a posar els pisos al mercat. El cap de llista ha criticat que s'hagin de fer noves promocions de pisos que hi hagi persones que no puguin accedir a un habitatge mentre hi ha milers de pisos desocupats al país. En aquest sentit, recorda que el Govern serviria de garantia per assegurar que els llogaters o compradors poden fer front a les despeses o deixarien el pis en bones condicions.

'És immoral que les caixes no només es quedin els habitatges de persones que no han pogut fer front als pagament sinó que hagin de continuar pagant la hipoteca', ha criticat Joan Boada que assegura una de les propostes per al pròxim mandat és modificar aquesta situació. 'Plantegem que una vegada s'entrega l'habitatge ja s'ha liquidat el deute', conclou Boada. També és una prioritat per a ICV-EUiA donar més ajudes al lloguer per a gent gran i gent jove.