Un membre del CDR de Cerdanya desobeirà per segona vegada una citació judicial

Està cridat a declarar el 12 de desembre

Tomàs Sayes, membre del CDR de Cerdanya, desobeirà per segona vegada una citació judicial. Sayes està cridat a declarar el 12 de desembre als jutjats de Puigcerdà per un delicte de manifestació il·legal en el marc d'una protesta contra Pablo Llarena. El 28 de novembre ja va decidir no presentar-se a una primera citació per un delicte d'injúries contra el jutge.
Els fets investigats estan relacionats amb una caminada reivindicativa que va tenir lloc el passat 30 de març entre Alp i Das. L'integrant del CDR va ser identificat pels Mossos d'Esquadra com a portaveu de l'acció. Posteriorment el van vincular amb una pintada apareguda aquell dia contra Llarena, tot i que Sayes assegura que ell no la va fer.
 
En un comunicat, el CDR de Cerdanya exigeix explicacions al Departament d'Interior per aquesta "persecució política", i avisa que Sayes tornarà a desobeir malgrat exposar-se al risc de la detenció.

El comitè també referma el seu compromís amb "la democràcia, la república, la llibertat dels presos polítics i el retorn de tots els exiliats", utilitzant la "lluita activa no violenta" per assolir aquests objectius. "No callarem ni ens aturarem, i recordarem tants cops com calgui que el jutge Llarena no és benvingut a la Cerdanya", conclou.