Operatiu contra el frau elèctric i de revisió del padró al Culubret de Figueres

Inspeccionen diversos habitatges des de primera hora

Nou operatiu policial per lluitar contra el frau elèctric al Culubret de Figueres. A les nou del matí una cinquantena d'efectius dels Mossos d'Esquadra (inclosa ARRO i agents d'investigació) i la Guàrdia Urbana han arribat al barri acompanyats de tècnics d'Endesa i d'estadística de l'Ajuntament.

Els efectius fan inspeccions a diversos habitatges per comprovar que les persones que hi viuen són les que hi ha empadronades. Per això, toquen els timbres de les cases i identifiquen als seus ocupants. Paral·lelament, Endesa fa comprovacions en aquells habitatges on s'han detectat consums més elevats.

De moment, no hi ha previstos registres per ordre judicial tot i que la policia sospita que en molts d'ells s'hi cultiva marihuana. Els veïns pateixen des de fa mesos talls de llum diaris. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, es va reunir fa pocs dies amb Interior i Endesa per demanar-los més implicació. Reclamava que com a mesura provisional s'hi instal·lessin generadors però la companyia no ha atès la petició. Per denunciar la situació, l'alcalde ha enviat una carta al Síndic de Greuges.