ICV defensa el model de Zones Escolars Rurals i vol assegurar l'autonomia dels centres

Dolors Camats sosté que cal assegurar l'accés dels alumnes dels pobles a activitats extraescolars

'Hem de garantir el seu funcionament com fins ara però assegurant que tinguin els recursos adequats', ha afirmat Dolors Camats que alerta que la LEC posa en risc el grau d'autonomia de cada centre. Segons la número dos per Barcelona, també el decret de direccions pot desmuntar el funcionament que tenien les ZER perquè pot donar massa pes a un dels centres en detriment de la resta.


Per aquest motiu, ICV-EUiA proposa mantenir el model de les ZER que ha demostrat ser molt efectiu per a l'educació als nuclis aïllats i sobretot a les comarques amb població dispersa. Alhora, la formació ecosocialista proposa dotar aquestes agrupacions d'escoles de més recursos perquè tot i que tenen l'avantatge de l'atenció més personalitzada als alumnes, també necessiten tenir accés a activitats extraescolars o més recursos per atendre l'alumnat amb dificultats d'aprenentatge.

Dolors Camats i el cap de llista per Girona, Joan Boada, han presentat les propostes en educació. Boada ha explicat que també plantegen estendre arreu del país una figura que va néixer a la ciutat de Girona. Es tracta de crear observatoris d'equitat que facin anar de la mà administració, ajuntament i entitats i avaluïn les desigualtats a les aules i entre centres. Aquesta mesura ha de servir per tenir un anàlisi que permeti equilibrar les escoles i evitar la segregació a les classes.

Boada ha reiterat que ICV-EUiA situa com a prioritat recuperar el diàleg amb la comunitat educativa, un diàleg que s'ha pràcticament trencat amb la LEC. També situen com a objectiu estendre les zones educatives i crear una nova llei de formació permanent que substitueixi l'actual llei de formació d'adults.