Geli assegura que 'no hi ha camí de retorn' i que el nou Trueta ha de ser una realitat

El PSC proposa ampliar el Pla de Barris a urbanitzacions al·legals construïdes els anys 60 i 70

Geli resumeix en una frase les propostes del PSC en matèria de Salut per a les comarques gironines: 'hem de consolidar un dels models més equilibrats de Catalunya'. Aquest objectiu, segons la candidata, no es pot assolir sense el nou pol en atenció, recerca i creació de coneixement que suposarà el nou Trueta i el Campus de la Salut. Marina Geli ha assegurat que no té sentit posar-ho en dubte o crear un debat entorn a la necessitat del Trueta perquè, juntament amb el Campus, es convertirà en generador d'ocupació i riquesa per a la demarcació.


A més, també defensa que el tàndem format per Girona i Sarrià de Ter ha de ser només una de les potes per entendre la zona com un campus global de la Salut. Les altres potes són, segons Geli, el parc hospitalari Martí i Julià de Salt amb l'escola de fisioteràpia, el Parc Científic i Tecnològic de la UdG i també l'hospital transfronterer de Puigcerdà. Geli ha defensat que durant aquest mandat han demostrat que no només es pot fer bona recerca des de Barcelona i que Girona s'ha convertit en un referent en alguns àmbits com la radiologia, l'oncologia o l'endocrinologia.

Una altra de les propostes del PSC gira entorn a potenciar l'institut de recerca del Trueta i també d'estrènyer llaços amb universitats de la Catalunya del Nord. 'Defenso que Girona ha de liderar l'Euroregió', ha afirmat Geli. Marina Geli ha participat aquest dimarts en un sopar col·loqui al Parc Tecnològic de Girona amb representants dels col·legis professionals.

Pla de Barris a les urbanitzacions dels anys 60 i 70

El cap de llista per la demarcació de Girona, Joaquim Nadal, ha aprofitat la seva visita a l'obra del Pla de Barris que s'està executant a la Bisbal d'Empordà per reiterar el compromís dels socialistes a seguir desenvolupant polítiques transversals en diferents barris i municipis de les comarques gironines. Nadal ha explicat que volen ampliar les subvencions als polígons industrials, a les urbanitzacions i als barris dispersos que van ser construïts de manera alegal durant els anys 60 i 70. Segons el cap de llista socialista, aquestes actuacions permetrien regularitzar la situació d'aquestes urbanitzacions.