L'acusat d'abusar d'una menor a Llançà evitarà la presó si es reeduca sexualment

Va fer tocaments a la neta de la parella i masturbar davant seu

Un acusat d'abusar d'una nena de 14 anys a Llançà (Alt Empordà) ha evitat entrar a la presó amb la condició de superar un programa formatiu de reeducació sexual.

El processat, Joaquim Taulats, ha reconegut que durant diverses nits del juliol del 2015 s'asseia al sofà al costat de la neta de la seva parella, es col·locava un coixí entre les cames i es masturbava mentre, amb l'altra mà, li feia tocaments a la víctima a la zona dels pits per sobre del pijama.

Fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord per aplicar-li una atenuant molt qualificada de reparació del dany perquè ha consignat 5.000 euros per pagar la indemnització. Per això, finalment l'Audiència de Girona l'ha condemnat a 2 anys de presó per abús sexual a menor de 16 anys i a pagar 2.160 de multa per dos delictes d'exhibicionisme.

El cas que aquest dimecres ha arribat a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona es remunta al juliol del 2015, quan la víctima tenia 14 anys i convivia un temps amb la seva àvia en un apartament de Llançà. Al pis també hi vivia l'acusat, Joaquim Taulats, que era parella de l'àvia.

Segons ha reconegut el processat a la sala de vistes, durant diversos dies al llarg d'aquest mes, s'asseia al sofà al costat de la víctima, es col·locava un coixí entre les cames i es masturbava "amb el penis a la vista" de la menor. A més, amb l'altra mà li feia tocaments a la zona dels pits per sobre del pijama.

Més d'un cop, a més, després de dinar, l'home feia la migdiada a la terrassa de l'apartament i feia que la menor presenciés com es masturbava.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia que el processat ha reconegut, a partir del mes de novembre enviava correus electrònics a la menor amb vídeos on apareixia ell masturbant-se mentre li preguntava si li "agradava".

Per aquests fets, la fiscalia demanava una pena de 5 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual a menor de 16 anys, i 10 mesos de presó per cadascun dels dos delictes continuats d'exhibicionisme i provocació sexual.

L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, sol·licitava una condemna de 10 anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual, un delicte continuat d'exhibicionisme i un delicte contra la indemnitat sexual.

L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, demanava l'absolució.

Com que l'acusat ha reconegut els fets, fiscalia, acusació particular i defensa han arribat a un acord per aplicar-li una atenuant molt qualificada de reparació del dany, perquè l'home va consignar 5.000 euros per pagar la indemnització a la víctima.

Segons l'acord, el tribunal ha condemnat Joaquim Taulats com a autor d'un delicte continuat d'abús sexual i dos delictes continuats d'exhibicionisme a 2 anys de presó i a pagar una multa de 2.160 euros. A més, li imposen 10 anys de llibertat vigilada i no es podrà apropar a la víctima durant el mateix temps.

Com que no té antecedents, no haurà d'entrar a presó però amb la condició que no torni a delinquir en un termini de 5 anys i que superi un programa formatiu de reeducació sexual, tal com han demanat la fiscal i l'acusació particular. La sentència és ferma.