ERC proposa desplegar un nou model turístic basat en el patrimoni cultural i natural

El número 2 per Girona, Pere Vigo, afirma que des del Govern han superat el turisme de sol i platja

Davant el Centre d'Acollida Tursítica (CAT) de Vilajuïga (Alt Empordà), Pere Vigo ha fet un repàs a la feina feta per ERC al capdavant de la conselleria liderada per Josep Huguet i ha presentat les propostes de la formació en matèria de turisme. El número 2 d'ERC per Girona i diputat ha assegurat que el seu partit ha impulsat un canvi en el model turístic basat en l'economia de la identitat. Segons Vigo, això ha permès superar un model fonamentat només en el turisme de sol i platja per fer un gir cap a propostes turístiques de qualitat i innovadores que giren entorn al patrimoni cultural, natural i històric.


Pere Vigo ha alertat que encara queda feina per fer i que cal que ERC sigui decisiva perquè el desplegament d'aquest nou model continuï. El candidat ha explicat que és bàsic que el nou pla estratègic que ha de marcar les línies de treball entre el 2011 i el 2015 busqui la complicitat de totes els agents econòmics i socials que, juntament amb l'administració, assegurin el futur del turisme a Catalunya. Vigo ha recordat que és un sector 'bàsic' per a l'economia del país i també de les comarques gironines on representa el 30% del PIB.

Els CAT -que inclouen informació turística i alhora una part de museïtzació i impuls als atractius locals-, el mapa de valors intangibles per potenciar al país o la creació de rutes transfrontereres són, segons Vigo, l'aval que demostra que ERC té clar quin model turístic vol impulsar. A més, ha assegurat que aquest model va en la línia de mantenir Catalunya entre els destins favorits a l'hora de fer vacances.