ERC, CUP i PSC de Girona acusen Madrenas de fer propaganda amb recursos públics

Presentaran una reclamació per una conferència que consideren electoral

ERC, la CUP i el PSC de Girona han criticat que l'alcaldessa, Marta Madrenas, fa servir recursos públics "per fer propaganda personal i de partit". El targetó de la polèmica, que s'ha difós per les xarxes del consistori, anuncia que el proper 11 de desembre l'alcaldessa farà la conferència 'Model Girona'. L'acte tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre al Teatre Municipal. Els tres grups de l'oposició critiquen que aquesta és "l'última decisió d'una corrua d'accions" que han posat el departament de Comunicació del consistori "al servei de CiU".

Per això, tant ERC com la CUP i el PSC ja han avançat que dimecres presentaran una reclamació formal per "impedir" que l'alcaldessa "utilitzi més recursos públics per fer propaganda personal i de partit". A parer dels tres grups, és "una pràctica poc ètica fer una conferència a les portes de les eleccions municipals com a candidata" i anunciar-la "per mitjà de targetó oficial i publicitat municipal pagada per tots els ciutadans".

A criteri dels tres grups, Marta Madrenas fa servir el departament de Comunicació amb finalitats "electoralistes". Asseguren que això es pot comprovar amb les "informacions propagandistes de l'alcaldessa als canals de les xarxes socials de l'Ajuntament" i es mostren "greument preocupats" per aquesta "gestió dels recursos públics".

"Una falta de respecte"

La portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, ha afirmat que "la propaganda electoral l'han de pagar els partits i no l'Ajuntament de Girona amb els diners de totes i de tots". "És una falta de respecte cap a la ciutadania que Madrenas utilitzi els recursos municipals per fer propaganda de partit", ha afegit. Roca també assegura que "ara que s'acosten les eleccions municipals, Marta Madrenas ha intensificat la instrumentalització dels canals municipals en benefici personal".

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, ha volgut constatar que "la ciutat és sinònim a Convergència". I en aquest punt, ha exigit a l'alcaldessa "que deixi d'utilitzar recursos municipals amb intencions electoralistes".

Per últim, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, ha dit que s'ha de ser "extremadament respectuós amb la institució de l'Ajuntament de Girona". Per a la socialista, és important que se separi "la voluntat legítima" que qualsevol persona port tenir de voler fer actes electorals "dels papers i funcions que una alcaldessa té encomanats". "Fer una conferència sobre el model personal que l'alcaldessa té sobre la ciutat a pocs mesos de les eleccions municipals és un acte de partit com a candidata; els recursos municipals per a una acció com aquesta no estan justificats", ha conclòs Paneque.