El PSC es compromet a garantir prou inversió pública per eradicar la pobresa infantil

Marina Geli critica que l'educació no va ser una prioritat en els governs de CiU

La número 2 del PSC per Girona, Marina Geli, i la número 4, Pia Bosch, han presentat aquest divendres les propostes del partit en matèria de lluita contra la pobresa infantil i economia social. El PSC s'ha marcat la prioritat, a nivell nacional, d'invertir 200 MEUR en deu anys per impulsar mesures per eradicar la pobresa infantil. A Catalunya, el 17,6% dels nens viuen sota el llindar de la pobresa.

Per fer-ho, el PSC vol crear un Pla de Lluita contra la pobresa que inclouria, entre d'altres, la creació d'un servei de suport a les famílies, major dotació per als Equips d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA), una xarxa per assegurar l'estimulació i l'aprenentatge dels nens de 0 a 3 anys, l'augment de places públiques de llar d'infants i la creació d'una Taula de coordinació de lluita contra la pobresa infantil.

En clau gironina, la número 2 del PSC per Girona, Marina Geli, ha destacat que la mida de la ciutat de Girona i les seves comarques permet que el treball per garantir la cohesió social sigui més fàcil i hi les entitats sense ànim de lucre i les administracions públiques vagin de bracet per detectar i tractar els casos de pobresa.

Per això, el PSC també s'ha marcat com a prioritat impulsar la primera Llei d'economia social per tal de convertir en aquest sector -gestionat per entitats sense ànim de lucre- en un sector 'important de l'economia productiva'. Per al PSC, el treball d'aquestes empreses, de la mà de la inversió pública, és 'fonamental' per acabar amb els índexs de pobresa.

Crítiques a CiU en matèria d'Educació

Geli ha criticat CiU a qui acusa d'haver perdut la 'concepció real del país' i, per això, els ha reptat ha presentar 'propostes concretes i no fer retòrica política'. Geli ha criticat que la primera Llei d'Educació en 30 anys l'hagi fet el govern tripartit i ha afirmat que això explica que, per CiU, 'l'educació pública no era la gran prioritat'. 'L'educació és sense dubte l'element que fa lliure les persones i les posa en igualtat d'oportunitats', ha manifestat Geli que ha recordat que ha estat amb mandat del PSC que s'han impulsat mesures 'per garantir la cohesió social' a les escoles com les aules d'acollida -n'hi ha 157 a Girona- o els Plans educatius d'entorn, que s'han dut a terme a 13 municipis de la demarcació.

Geli també ha destacat que durant els dos governs tripartits s'han creat a Girona més places d'escola bressol públiques que durant els 23 anys de govern de CiU. 'Hem aconseguit doblar el nombre de places a les llars d'infants', s'ha felicitat Geli. Actualment a la demarcació hi ha 6.045 places públiques per a infants de 0 a 3 anys i el PSC s'ha marcat com a prioritat continuar creant-ne més. Ara bé, Geli no ha concretat quin hauria de ser aquest augment.

Seguir amb el Pla de Barris

Com ja va anunciar el cap de llista del PSC a Girona, Joaquim Nadal, Geli també ha remarcat que el PSC vol continuar amb els Plans de Barris si governa. Aquestes ajudes integrals a barris desfavorits -per encarar problemes urbanístics, educatius, de sanitat o convivència- s'han dut a terme a 22 municipis gironins durant els dos governs tripartits, amb un total de 23 projectes. Geli ha afirmat que el PSC els vol augmentar i ha dit que en la pròxima legislatura, si governen, els ampliaran a deu pobles més.

La número dos dels socialistes gironins ha afirmat que aquesta campanya ha de servir per 'contrastar' les idees per governar de CiU amb les propostes del PSC. Geli ha dit que la federació nacionalista 'ha perdut la visió real del país'. 'Perquè no havien fet abans el Pla de Barris o la Llei d'Educació o perquè no havien augmentat les places d'escoles bressol?', s'ha preguntat Geli que ha dit que les pròximes dues setmanes serviran per 'veure ara quina és la prioritat i les propostes de CiU'.