Boada alerta que CiU i PP voldran reduir el dèficit retallant les prestacions socials

ICV promet crear 31.400 llocs de treball públic i social a les comarques gironines

Missatge d'alerta del líder d'ICV-EUiA per Girona: CiU i PP retallaran l'estat del benestar si arriben al Govern. Segons Joan Boada, les dues formacions 'de dretes' voldran retallar les prestacions socials per reduir el dèficit. Una mesura que, segons ha dit, només servirà per incrementar la fractura social i fer 'als rics més rics i als pobres més pobres'. 'La principal amenaça a les prestacions socials és la dreta', ha afirmat Joan Boada.

Boada ha presentat aquest divendres les propostes en matèria social i econòmic. ICV promet crear 31.400 llocs de treball en els pròxims quatre anys amb el desenvolupament de les polítiques de benestar. Boada ha explicat que calen professionals d'inserció laboral i d'atenció a persones necessitades i que la creació d'aquests llocs de feina serviran com a revulsiu per sortir de la crisi i també per canviar el model econòmic.

ICV planteja tres reptes per aconseguir la pobresa 0. D'una banda establir una renda de suficiència per a tots els catalans perquè no hi hagi ningú sense recursos econòmics. Partint de la base que actualment hi ha un 20% de catalans que viuen per sota del llindar de la pobresa, Boada ha explicat que la renda de 569,12 euros serviria per assegurar que tothom té recursos econòmics i, alhora, fer un seguiment tutelat perquè trobin una feina i puguin anar escalant laboralment. 'No són diners gratuïts, estan orientats també a formació i inserció laboral', ha explicat Boada.

Un altre dels objectius és convergir amb la Unió Europea i augmentar la inversió en serveis socials. Boada ha explicat que entre el 2003 i el 2008 el Govern gairebé ha triplicat la inversió en aquest aspecte però que encara es troba per sota del llindar europeu, que és del 26%. El líder ecosocialista a Girona ha assegurat que veure les prestacions socials com una despesa és 'un error' i assegura que el model no ha de ser assistencial 'ni de xecs', sinó amb la finalitat d'evitar fractures i incloure a la societat més persones que paguin impostos i generin riquesa.

El tercer repte és, precisament, fer desaparèixer totes les fractures socials, tant les de gènere com les de classe i les del mercat laboral. Per això, proposen una reforma fiscal i financera que permeti augmentar els recursos per a les polítiques de benestar social fent pagar impostos més elevats als que tinguin rendes més altes.