Arrenca el compte enrere electoral a les comarques gironines

Les noves tecnologies substitueixen la tradicional penjada de cartells dels partits

Santi Vila, CiU

CiU ha escollit la plaça Catalunya per donar el tret de sortida a la campanya. Una pantalla gegant ha projectat un compte enrere just a la mitjanit per escenificar l'inici de la campanya. Prop d'una vuitantena de persones han acompanyat Vila en el primer acte de campanya. El cap de llista ha demanat 'humilitat' als membres de la candidatura perquè, segons ha dit, CiU és 'conscient que a data d'avui no tenim res'.

Vila ha dit que el que està en joc no és un govern de dretes o esquerres, nacionalista o no nacionalista sinó que el que està en joc és 'mirar endarrere i continuar amb un Govern que és una contínua bardissa o mirar en el futur esperançador'.

Joaquim Nadal, PSC

Amb programa i amb voluntat de 'gironitzar' la campanya. El candidat del PSC per Girona, Joaquim Nadal, ha criticat que algunes formacions polítiques busquin la confrontació i 'desqualificar l'adversari'. Per contra, assegura que els socialistes són els 'únics' que arriben a les eleccions amb propostes sota el braç i que parlaran dels temes que preocupen els catalans en 'clau gironina'.

Els socialistes han donat el tret de sortida a la campanya amb una penjada de cartells descentralitzada. Al llarg de la tarda i durant el vespre han fet actes a les comarques de la Selva, el Ripollès, la Garrotxa, el Baix i l'Alt Empordà i el Gironès. Nadal ha afirmat que d'aquesta manera marquen, d'entrada, el caràcter que volen donar a la campanya: de descentralització i proximitat als problemes i reivindicacions de les comarques gironines.

Carme Capdevila, ERC

ERC ha escollit Sant Hilari Sacalm (Selva), poble natal de la candidata Carme Capdevila, per iniciar la campanya. Membres de la candidatura han fet costat a Capdevila que ha destacat que la independència de Catalunya és 'la millor eina per sortir de la crisi'. La candidata ha assegurat que l'únic vot 'útil per a l'independentsme' és ERC perquè té una 'llarga trajectòria històrica i de Govern'.

Capdevila ha afirmat que els repte 'més important' cara a les pròximes eleccions és evitar que el PP es converteixi en la tercera força al Parlament. 'Si PP i CiU sumen suposarà patir més retallades de l'Estatut i que el català sigui una llengua de segona mà', ha criticat Capdevila. Per això, exposa que la recepta és que ERC sigui una 'força forta' que aconsegueixi condicionar el Govern que surti de les urnes i convocar un referèndum per a la independència.

Joan Boada, ICV

ICV ha optat per una penjada de cartell virtual. Amb un sol clic, el seu candidat per Girona, Joan Boada, ha publicat el cartell electoral al bloc de la coalició i també al Facebook a dos quarts de dotze de la nit. Els ecosocialistes han optat per un sopar en un restaurant gironí amb els candidats i simpatitzants per donar el tret de sortida a la campanya. Una cursa a la presidència de la Generalitat des de la qual ICV parteix com a força minoritària. Joan Boada ha afirmat que tenen assumit aquest paper però ha destacat la necessitat 'de ser-hi' per assegurar que tiren endavant polítiques progressistes i evitar que el país 'torni al passat'.

Boada ha alertat del 'perill' que s'acosta si el Govern fa un 'tomb a la dreta' i ha exposat que això suposaria un 'daltabaix per a l'estat del benestar del país'. En aquest sentit, ha contraposat els avenços el polítiques socials a la 'corrupció' que, segons afirma, és el 'segell que ha distingit CiU durant els anys de presidència'. 'Decidim si apostem pel futur o tornem al passat', ha conclòs Boada.

Enric Millo, PP

Enric Millo repeteix com a candidat del PP per Girona. Els populars han triat la plaça Miquel Santaló per començar la campanya amb la descoberta del cartell i un brindis amb cava justa a la mitjanit d'aquest dijous. Millo ha afirmat que el missatge que traslladaran a la societat durant aquests quinze dies és que l'única formació que ofereix sortides 'reals' de la crisi és el PP i que 'cal evitar que el Govern el formin un nou tripartit o algun pacte de caire nacionalista'.

El candidat del PP ha assegurat que el país necessita un canvi polític després de dos tripartits i que, sobretot, ha assegurat que cal 'pacificar' les relacions del país amb l'Estat. Millo opina que un Govern de coalició d'esquerres o nacionalista només serviria per fer augmentar la fractura existent entre Catalunya i Espanya.