La Generalitat transferirà 640.000 euros a la Diputació de Girona per destinar a les biblioteques públiques

L'acord permetrà millorar els serveis de préstec als municipis més petits de 3.000 habitants

La Generalitat transferirà a la Diputació una quantitat anual per a la prestació dels serveis delegats, que enguany serà de 640.000 euros i que se suma a la mateixa quantitat que ja aporta la Diputació per a la xarxa de biblioteques de la demarcació.

En concret, es deleguen a la Diputació de Girona les competències següents: la informació bibliogràfica i documental selectiva, la redistribució de fons, la coordinació del préstec interbibliotecari i el fons de suport al préstec. Aquestes competències se sumen a les pròpies de la Diputació, que són l'adquisició de fons, el proveïment de catalogació centralitzada, l'elaboració del catàleg col·lectiu de lectura pública, i el suport tècnic i informàtic.

Les biblioteques públiques gironines

Actualment, hi ha 53 biblioteques públiques a les comarques gironines, un 20% de les quals s'han inaugurat durant aquesta legislatura: Calonge, Torroella de Montgrí, Puigcerdà, Girona, Palamós, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Vidreres, Ripoll i l'Escala. Properament s'inauguraran nous equipaments a Sarrià de Ter, Lloret de Mar, Anglès i Llagostera.

El 2009 les biblioteques gironines van rebre 2,3 milions de visites i van prestar més d'1,6 milions de documents. A més, en aquest mateix any, més de 276.000 gironins tenien carnet de les biblioteques públiques.