Enxampat un camioner a l'N-II amb una taxa d’alcohol vuit vegades superior

L'home de nacionalitat polonesa, va ser atrapat a Vilademuls

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir, un home de 45 anys, de nacionalitat polonesa i domicili a Belchatow (Polònia), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa penalment punible.

Els fets van passar a la carretera N-II, al punt quilomètric 732, dins el terme municipal de Vilademuls (Pla de l’Estany), on una patrulla de trànsit estava fent un patrullatge preventiu d’accidents.

Cap a tres quarts de dotze del migdia els agents van observar que el camió que circulava davant seu, en sentit nord, feia diverses ziga-zagues.

Per aquest motiu, van aturar-lo i van comprovar que el conductor presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques i, en fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1.21 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de vuit vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l.

Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió.

El detingut, que no tenia antecedents, ha passat avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat.