La UGT condemna l'apunyalament a Salt d'una treballadora de Benestar Social i demana més protecció

El sindicat diu que va ser agredida mentre treballava

La UGT de les Comarques Gironines ha expressat el seu "suport a la plantilla dels serveis socials" i ha desitjat que la dona agredida es recuperi ràpidament. Segons el sindicat, la víctima treballa al servei d'atenció a famílies de Salt i es dedica a fer atenció i seguiment a famílies amb dificultats parentals.

Davant d'aquesta agressió, el comitè d'empresa ha demanat reunió amb la direcció del Consorci dilluns que ve "per demanar una resposta urgent a aquest fet tan greu". De fet, "la plantilla espera que l'agressió suposi un punt d'inflexió i que els treballadors i les treballadores dels serveis socials rebin el reconeixement i la dignificació professional que mereixen, que es busquin solucions i es despleguin els protocols de seguretat i prevenció, que estan encallats, a fi que no es tornin a repetir les agressions".

La UGT i el comitè d'empresa han aprofitat per denunciar "l'augment de la inseguretat i de les agressions que pateixen els i les professionals dels serveis socials". "Arran de la crisi econòmica, han augmentat els problemes econòmics i socials de les famílies -d'habitatge, talls de subministraments, precarietat laboral-, tot provocant situacions desesperades, amb un augment de les demandes d'atenció de situacions de risc i emergència, el que ha suposat un augment de la pressió assistencial als serveis socials, amb poc temps per atendre els usuaris i llistes d'espera", han denunciat tot detallant que a Salt la mitjana és de 10 entrevistes a usuaris al dia per treballador.

A més, els treballadors han vist incrementar substancialment "les seves funcions, sense un augment de recursos professionals", a més "també intervenen en situacions de risc derivades de problemàtiques de salut mental, de violència masclista, marginalitat i delinqüència".

Davant d'això, la UGT ha considerat que "cal adaptar els serveis socials a la nova realitat socioeconòmica i dotar els i les professionals de les eines adequades per desenvolupar la seva feina, de manera que es garanteixi la qualitat assistencial i també la protecció i seguretat laboral de la plantilla".

Arran de l'apunyalament els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 38 anys. L'agressió va passar cap a dos quarts de dues de la tarda, quan la policia va rebre l'avís que una dona acabava de patir una agressió amb arma blanca quan caminava acompanyada d'una altra persona en aquest punt de la població. Quan van arribar les patrulles, la víctima es trobava a terra amb una ferida oberta a l'abdomen. La dona va ser traslladada a l'hospital Trueta, on va ser ingressada a l'UCI amb pronòstic reservat.