Girona supera el 20% de participació a l'espera del recompte final

Han votat un total de 16.259 persones i d'aquestes 470 són immigrants

Passaven pocs minuts de les vuit del vespre quan la directora de la Casa de Cultura, Carme Renedo, ha tancat les portes del col·legi electoral situat en aquesta seu. En paral·lel, els dinou col·legis repartits arreu dels diferents barris també han tancat. A partir d'aleshores, s'ha anat introduint el vot anticipat a les diferents urnes i ha començat el procés de recompte.

De moment, i segons dades provisionals corresponents a dos quarts de vuit, Girona ja ha superat el 20% de participació. En concret, han dipositat el seu vot 16.259 persones de les 78.521 censades a la ciutat que tenien dret a exercir-lo (la qual cosa representa un 20,71% de participació).

L'advocat Carles Mascort ha volgut fer esment, durant la seva compareixença, al vot de les persones nouvingudes. 'De les 16.302 persones immigrants que hi ha censades a Girona, fins a dos quarts de vuit n'han votat 470', ha indicat el president de la Junta Electoral.

S'espera que els resultats de l'escrutini definitiu de les consultes per a la independència a Girona es facin públics a partir de les nou del vespre.