Satisfacció per la participació provisional del 8,1% a Salt i per la implicació dels immigrants

Un total de 10.272 persones de nacionalitat estrangera estan convocats a les urnes

Del total de 1.961 vots comptabilitzats aquesta tarda, 195 són de persones amb nacionalitat estrangera. La comissió organitzadora es mostra contenta amb la participació provisional de les persones nouvingudes en aquesta onada de consultes al municipi. 'Hem fet una feina de moltes hores parlant amb associacions molt diverses, entre elles de musulmanes', comenta Burch que explica que en tan sols dos dies van reunir gairebé 200 vots anticipats del col·lectiu musulmà Al Hilal a la sortida de la mesquita.

De tot arreu i per motius molt diferents, però amb el sentiment compartit d'agraïment per haver estat convocats a participar de les consultes. 'Per nosaltres val molt que se'ns hagi tingut en compte', explica Jenny Merina, nascuda a Hondures. Les persones immigrades que s'apropen als col·legis electorals del municipi expressen diferents motius pels quals volen exercir el seu dret a vot. 'Em fa molta il·lusió participar d'aquest procés i me'n farà més quan la consulta sigui vinculant', afirma l'hondurenc Sergi Bueso, veí de Salt des de fa tres anys i mig.

Al carrer, algunes persones de nacionalitat estrangera passen per davant dels col·legis sense parar-se. 'Ja he votat, ho vaig fer per anticipat i estic content d'haver-ho pogut fer. Treballo i cotitzo com tothom i crec que tinc merescut el meu dret a vot', diu en Jose Manuel, nascut a Guinea Bissau, que afirma conèixer molta gent com ell que ha votat de forma anticipada.

La festa continua animant la jornada

A diferents punts del municipi, la jornada electoral es desenvolupa acompanyada per activitats de caràcter festiu. Al Passeig Ciutat de Girona, els organitzadors han muntat una tamborinada per animar els carrers de la ciutat mentre que a col·legis com el del Parc de la Maçana es fan espectacles de màgia.

Empadronaments d'última hora

L'Ajuntament de Salt ha obert les portes un parell d'hores aquest matí per poder donar els certificats d'empadronament –set en total- a aquelles persones nouvingudes que no tenien els impresos requerits per poder votar i que s'adreçaven a la Casa de la Vila per obtenir-los. Per aquesta tarda, l'ajuntament també té previst dedicar unes hores a rebre tots els sol·licitants de certificats d'empadronament perquè puguin exercir el seu dret a vot.