3 anys de presó per clavar una pallissa brutal a la parella amb la pota d'una taula a Lloret de Mar

D'altra banda queda absolt d'agressió sexual

L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó l'acusat de clavar una pallissa "brutal" a la seva parella amb la pota d'una taula. La sentència conclou que el 12 de maig del 2017 el processat, Julien Dejour, i la víctima estaven en un hotel de la població.

L'agressor i la víctima, que eren parella en el moment dels fets, estaven passant uns dies de vacances a Lloret de Mar (Selva). La sentència de la secció quarta de l'Audiència de Girona considera provat que cap a les set de la tarda del 12 de maig del 2017, van començar a discutir a l'habitació de l'hotel i el processat va trencar part del mobiliari. Llavors, va agafar "un pal rodó de fusta d'un metre de llargada obtingut d'un moble" i va apallissar la víctima.

La sentència relata que l'agressió va ser de "risc extrem" perquè el condemnat va atacar la víctima al cap i a diverses parts del cos. A més, també argumenta que amb la pallissa li va trencar el cúbit del braç dret a la dona i que això denota "la brutalitat de l'agressió, que afortunadament no va tenir resultats més greus". "Hi va haver un grau alt de violència i agressivitat de l'acusat", exposa el tribunal.

Com conseqüència de l'atac, la víctima va patir policontusions, la fractura del cúbit, hematomes, equimosis i eritemes, va necessitar tractament mèdic, que li immobilitzessin el braç amb guix i va trigar 70 dies a curar-se.

La pallissa va acabar, continua la sentència, quan l'encarregat de l'hotel va sentir crits de socors i va entrar a l'habitació. "L'acusat va aprofitar per sortir fugint amb les maletes amb la intenció d'abandonar l'hotel, cosa que no va aconseguir perquè el van retenir al despatx del director fins que va arribar la policia", detalla la sentència.

Agressió sexual no provada

L'acusat s'enfrontava a una pena de 8 anys i mig de presó per un delicte de lesions amb instrument perillós i un intent d'agressió sexual. La defensa, encapçalada per l'advocat Joaquim Bech de Careda, demanava l'absolució.

La víctima va relatar a la denúncia que el processat li va abaixar els pantalons i la va intentar agredir sexualment amb el pal de fusta. "No ha quedar acreditat que li intentés introduir el pal per l'anus", conclou la sentència.

La víctima no va declarar al judici. En un escrit que va fer arribar al seu advocat, li va dir que tenia "por a represàlies" i que no volia enfrontar-se a l'acusat perquè la va deixar "traumatitzada". El tribunal entén que no pot tenir en compte la declaració que la víctima havia fet a instrucció perquè no va comparèixer voluntàriament al judici.

A més, la sentència exposa que hi ha diverses proves que demostren la pallissa –la declaració de l'encarregat que va entrar a l'habitació i l'informe de les lesions que va patir pels cops- però cap que permeti condemnar-lo per intent d'agressió sexual. "La pericial forense no objectiva cap lesió a la zona anal, aclarint que cap lesió era compatible amb l'intent d'introducció d'un pal", recull la sentència.

Per això, absolen Julien Dejour de l'intent d'agressió sexual i el condemnen com a autor d'un delicte de lesions amb instrument perillós. A l'hora d'imposar-li la pena de 3 anys de presó, el tribunal té en compte una circumstància agreujant de parentiu, perquè agressor i víctima eren parella, i una atenuant de reparació del dany perquè va consignar 2.500 euros per fer front a possibles indemnitzacions.

En matèria de responsabilitat, l'Audiència de Girona fixa una indemnització de 2.494 euros. El processat no es podrà apropar a menys de 500 metres de la víctima durant 4 anys.

La sentència no és ferma i l'acusació ja ha presentat recurs sol·licitant que el condemnin també per l'intent d'agressió sexual.