A judici per picar i intentar agredir sexualment la xicota amb la pota d'una tauleta a Lloret

L'acusat diu que va ser ella qui el va atacar primer

L'Audiència ha jutjat un jove que s'enfronta a 8 anys i mig de presó per colpejar la parella i intentar agredir-la sexualment amb la pota d'una tauleta. Els fets van passar el maig de l'any passat a l'habitació d'un hotel de Lloret de Mar (Selva).

El processat ha admès que va destrossar part de la cambra i va picar la seva xicota perquè va patir un atac de gelosia. Però ha dit que va ser ella qui el va atacar primer i ha negat –com sostenen les acusacions- que en cap moment intentés introduir-li la pota de la tauleta per l'anus.

A més de la presó, fiscal i acusació particular demanen que no es pugui acostar a la víctima durant 12 anys i que li hagi de pagar 7.494 euros d'indemnització (dels quals, ja n'ha satisfet 2.500). La defensa sol·licita que se l'absolgui o que, alternativament, se'l condemni a sis mesos per lesions.

Els fets

L'acusat és un jove francès de 28 anys. Els fets que l'han portat a asseure's a la banqueta van tenir lloc cap a les set del vespre del 12 de maig de l'any passat. Aleshores, ell i la seva xicota es trobaven de vacances a Lloret de Mar.


Segons sostenen les acusacions, mentre es trobaven a l'habitació de l'hotel on s'allotjaven, el processat va colpejar la noia amb la pota d'una tauleta i, després, va intentar introduir-li el pal per l'anus. Per això, li imputen un delicte de lesions i un altre de temptativa d'agressió sexual.

Davant el tribunal, el processat ha explicat que, aquella tarda, abans d'anar a l'hotel, ell i la seva xicota –ara ja, exparella- van estar bevent "molt" en un bar (de fet, ha precisat que havia arribat a ingerir fins a 5 litres d'alcohol). Allà, la noia també hi va conèixer dos nois alemanys.

Com que no es trobava bé, l'acusat va decidir anar-se a estirar una estona a l'habitació. Al cap d'una estona, la seva xicota el va despertar per dir-li que havia pujat a arreglar-se per sortir de festa. Aleshores, el processat ha admès que la parella es va discutir i que ell, mogut per la gelosia, va destrossar diversos mobles mentre ella es tancava al lavabo.

El jove ha dit que, després d'aquest atac de ràbia, va estirar-se al llit a dormir. Però que un dolor a les cames va despertar-lo de cop, i que va veure com la seva xicota l'estava colpejant amb la pota d'una tauleta (un dels mobles que ell havia destrossat).

L'acusat ha dit que li havia tret el pal "per defensar-se" i que s'hi havia tornat, colpejant-la a les cames i als braços i donant-li també un cop al cap, que la va mig estabornir. Ha negat en tot moment, però, que intentés posar-li la pota de la tauleta per l'anus.

La baralla es va acabar quan el vigilant de seguretat de l'hotel, alertat pels crits d'ella, va obrir la porta de l'habitació. Aleshores, el jove va sortir de la cambra amb la maleta a la mà, però el personal de l'hotel el va retenir fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i se'l van endur detingut.

Ella no es presenta

La parella de l'acusat no s'ha presentat a judici. Per mitjà d'un escrit que ha enviat al seu advocat –que sí que hi ha assistit- ha fet saber a l'Audiència de Girona que no hi aniria. Per això, s'ha visionat la declaració que va fer davant del jutjat d'instrucció.

Allà, la noia relatava que era ell qui l'havia colpejada en tot moment, després de destrossar part de l'habitació, i que va provar d'introduir-li la pota de la tauleta per l'anus. No ho va aconseguir, però, perquè ella va fer força i es va girar.

Durant el judici, també han declarat la metgessa que va atendre la noia al CAP i una forense. Han explicat que la víctima tenia cops a les cames, braços i al cap, però no a la zona de les natges.

El fiscal i l'acusació particular imputen al processat un delicte de temptativa d'agressió sexual i un altre de lesions. En tots dos casos, amb l'agreujant de parentiu i l'atenuant de reparació del dany (perquè l'acusat ja ha satisfet part de la indemnització). Demanen que se'l condemni a 8 anys i mig de presó i que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la noia durant 12 anys. En matèria de responsabilitat civil, sol·liciten que l'indemnitzi amb 7.494 euros.
 
La defensa, exercida per l'advocat Joaquim Bech de Careda, demana l'absolució per al jove francès. De manera alternativa, però, considera que els fets són constitutius d'un delicte de lesions amb l'atenuant molt qualificada de reparació del dany. En aquest cas, demana que la condemna sigui de 6 mesos. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.