El nou institut per Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis i Medinyà es materialitzarà l'any vinent

L'equipament permetrà reordenar l'oferta educativa del Gironès nord

Sarrià de Ter (Gironès) tindrà un institut a partir del curs que ve que donarà cobertura als alumnes d'aquest municipi, de la població veïna de Sant Julià de Ramis i del nucli de Medinyà. Es tracta d'un equipament llargament reivindicat des del territori i que és la "peça necessària" per reordenar l'oferta educativa del Gironès nord. "Els Serveis Territorials tenien clar que calia reordenar l'oferta i per fer aquest joc de planificació calia ubicar un nou institut", ha destacat el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló. L'alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, valora la proximitat que, amb l'institut, guanyaran les famílies i els alumnes, que fins ara havien de desplaçar-se fora del municipi després de la Primària.
Està previst que el nou institut tingui quatre línies d'ESO i dues de Batxillerat quan es completi la seva implantació. El centre s'instal·larà inicialment en mòduls prefabricats d'un solar municipal que l'Ajuntament de Sarrià de Ter ha posat a disposició del Departament d'Ensenyament. Amb l'acord acabat de segellar perquè l'institut comenci a funcionar el curs que ve, de moment encara no s'ha establert un calendari per a la construcció de l'edifici.

"Després de molt de temps reivindicant un institut al Gironès nord, finalment hem pogut arribar a un acord amb la conselleria", ha celebrat Fajula en declaracions a l'ACN. El conseller d'Ensenyament i l'alcalde de Sarrià de Ter es van reunir al Parlament dimecres passat per desencallar aquest reclam del territori. Els van acompanyar el director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras; el director adjunt, Xavier Vilà, i la regidora d'Hisenda de Sarrià de Ter, Encarna Jiménez.

Fajula ha destacat que es van "conjurar" amb el govern municipal de Sant Julià de Ramis per "tenir un institut al nostre entorn" i, per això, agraeix a l'alcalde, Marc Puigtió, i el seu equip l'ajuda per arribar a aquest "punt d'encontre" amb el Departament d'Ensenyament. Els solars que el consistori de Sarrià de Ter tenia reservats des de feia temps per a equipaments escolars han estat una de les raons determinants perquè acabés sent aquest municipi el que acollís el centre.

"L'oferta ràpida de cessió de terrenys per part de l'Ajuntament de Sarrià de Ter i l'acord de l'entorn que aquest municipi era una bona tria han permès que finalment haguem arribat a aquest acord, que permetrà que el curs que ve puguem iniciar els estudis d'ESO i començar a reordenar la planificació de Secundària, Batxillerat i Formació Professional a Girona i al Gironès nord", ha afirmat Bargalló.

L'institut de Sarrià de Ter, per tant, obre la porta a la reordenació que el Departament d'Ensenyament vol endegar al territori. El conseller ha assenyalat que, per exemple, com que la ciutat de Girona es buidarà d'alumnes d'altres poblacions, com passarà a l'Institut Narcís Xifra, es podrà millorar l'oferta de Formació Professional a la ciutat. La reordenació també vol evitar que l'Institut de Celrà "es massifiqui a mitjà termini", entre altres objectius.