El PSC gironí situa la crisi i les claus per superar-la al capdavant del programa electoral

Joaquim Nadal afirma que el programa és 'realista, ambiciós i ple de propostes concretes'

El líder dels socialistes gironins ha defensat que el seu partit presenta un programa 'amb marcada sensibilitat gironina' i ha dit que el coneixement del territori i l'aval de l'acció de govern fan que el programa tingui un 'discurs transversal'. Segons Nadal, el programa presenta les línies estratègiques generals 'd'una política progressista d'esquerres' però que també va al detall amb propostes concretes.

La crisi se situa com a primera prioritat dels socialistes que asseguren que cal potenciar sectors alternatius per superar-la. El cap de llista ha enumerat la diversificació del turisme, la recerca en l'aigua o el patrimoni cultural i sectors capdavanters com l'agroalimentari com a 'motors alternatius' per recuperar l'economia gironina.

'La crisi marca l'agenda diària dels ciutadans i els genera moltes incerteses', ha reconegut Nadal que assegura que el PSC vol oferir polítiques 'per recuperar la credibilitat política i la seguretat i confiança de les persones'. Per això, Nadal afirma que fugiran durant la campanya 'de les grandiloqüències i les paraules buides de contingut que practiquen altres partits'.

Cos a cos amb CiU

En diverses al·lusions amb CiU -amb qui sembla que el PSC vol mantenir el cos a cos durant la campanya- Nadal ha criticat les polítiques fetes anteriorment per CiU a Catalunya que, a ulls del líder socialista, 'no van contribuir a l'autogovern'. 'CiU s'omple la boca de moltes coses però quan governava no les feia', ha etzibat Nadal al partit nacionalista.

Durant la presentació del programa, els socialistes han volgut remarcar alguns objectius clars del partit com la defensa del retorn de l'aigua del Ter, l'obertura dels escorxadors municipals, la construcció del nou Hospital Josep Trueta (que CiU afirma que qüestionarà si governa), l'oposició a l'aplicació de la Llei de Costes a les marines interiors de Roses i Empuriabrava (Alt Empordà) o l'execució prioritària de la variant de Ribes de Freser (Ripollès), entre d'altres.

Preguntat sobre quants diputats aspira a tenir el PSC a Girona (a les passades eleccions en va aconseguir quatre), Nadal ha dit que no es marquen un objectiu quantitatiu més enllà d'aconseguir 'governar en solitari, encara que sigui en minoria'. 'Volem aprofundir en les polítiques d'esquerres sense condicionants ni hipoteques', ha manifestat.