Detingut a l'Aeroport de Girona un passatger que amagava dins el cos més d'un quilo de haixix

La policia va dur el detingut a l'hospital on li van treure fins a 118 càpsules de droga de la pelvis i l'abdomen

La policia estatal ha comunicat que els vols procedents del Marroc són considerats 'calents' perquè poden ser objecte d'operacions per introduir droga a l'Estat, preferentment haixix, i per això es posa 'especial èmfasi' en detectar sospitosos de portar droga amagada dins el cos, és a dir, les anomenades 'mules'.

El detingut, un home marroquí de 36 anys que resideix a l'Estat, va arribar a Girona en un vol procedent de Fes el passat 4 de novembre a les deu de la nit. La policia li va preguntar sobre els motius del seu viatge i, segons assegura en un comunicat el cos estatal, l'home presentava un estat de nervis 'inusual', inflamació abdominal i una sudoració excessiva. Per això, es va decidir apartar l'home de la cua de passatgers i fer-li un control més exhaustiu.

Amb el consentiment del sospitós, se li va fer una radiografia i es van detectar cossos estranys a l'abdomen i la pelvis. Per això, es va traslladar l'home fins l'hospital per tal de ratificar què duia amagat al cos. Una vegada extrets els cossos estranys es va comprovar que es tractava de 118 càpsules de haixix, amb un pes total de 1.187 grams.

Després de passar a disposició judicial, el jutge de guàrdia de Santa Coloma de Farners va enviar-lo a la presó.