Lesma pretén acomiadar 24 dels 81 treballadors de l'Aeroport de Girona

La UGT critica el model d'aeroports de baix cost i assegura que és perjudicial

Les relacions del sindicat amb Lesma i Ryanair han estat complicades des de fa temps. La secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, explica que són nombroses les denúncies presentades anteriorment per canvis d'horaris injustificats i d'altres motius d'organització contra Lesma, encarregada dels serveis de terra i passatgers de Ryanair.

L'empresa ha presentat aquest expedient justificant que amb la fi de la temporada d'estiu a l'aeroport, l'activitat es veu reduïda significativament i, per tant, els baixa la feina. A aquest motiu s'hi suma l'aterrada al Prat de Ryanair que farà que, aquest hivern, hi hagi 7 rutes menys des de Girona i es redueixin un 30% de les freqüències dels vols.

Crítiques al low cost als aeroports

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha visitat aquest matí Girona on ha assistit a una assemblea amb un centenar de delegats sindicals per pactar noves mobilitzacions i també fer balanç de la vaga del 29-S. El líder sindical s'ha mostrat molt crític amb el model de baix cost que impera als aeroport de Girona i Reus i s'ha manifestat en contra que aquest sistema comenci a funcionar també al Prat amb l'arribada de Ryanair, que hi opera des del setembre.

En la línia del pronunciament de la Cambra de Comerç de Barcelona fet el dijous, Àlvarez ha dit que l'experiència de Reus i Girona 'és més que discutible' i, a més, ha demanat que 'de cap de les maneres s'exporti a Barcelona'. 'Faig una crida a les autoritats de casa nostra perquè pensin que el sistema aeroportuari català no pot ser reconegut pel low cost sinó per la seva qualitat', ha declarat.

El secretari general del sindicat ha dit que l'ERO de Lesma és un exemple que el baix cost proporciona llocs de feina de 'baixa qualitat'.

Oferta laboral de baixa qualitat que ofereixen els vols de baix cost. 'El baix cost no genera riquesa a mig i llarg termini', ha manifestat Àlvarez que aposta per un model turístic 'de qualitat' i, per això, ha dit que cal 'anar a poc a poc'.