Una vintena d'afectats per les inundacions de Vilatenim demanen assessorament

Assessors d'asseguradora els expliquen els passos a seguir per reclamar els danys

  • Dos veïns netejant el garatge de casa seva a Vilatenim. ACN
    Dos veïns netejant el garatge de casa seva a Vilatenim
    Fotos: ACN
  • Alguns veïns netejant les seves cases a Vilatenim amb diversos electrodomèstics afectats. ACN
    Alguns veïns netejant les seves cases a Vilatenim amb diversos electrodomèstics afectats
    Fotos: ACN
  • Un dels afectats de les cases de Vilatenim rebent assessorament. ACN
    Un dels afectats de les cases de Vilatenim rebent assessorament
    Fotos: ACN

Més d'una cinquantena de veïns afectats per les inundacions de Figueres d'aquest cap de setmana s'han adreçat aquest matí al punt d'atenció que s'ha instal·lat al Consell Municipal de Vilatenim. La majoria són veïns de les cases afectades per l'aiguat però també hi ha alguns comerços i propietaris d'habitatges de la zona.

Dos assessors d'una asseguradora atenen les seves consultes i els expliquen els passos a segur per poder fer les reclamacions. La majoria volen saber a qui han de dirigir-se per poder cobrar pels danys que han patit i qui se'n farà càrrec. Segons han explicat els assessors, si els afectats tenen assegurança, per inundacions és el Consorci de Compensació d'Assegurances qui ho assumeix. Els recomanen que quantifiquin les pèrdues i facin un llistat i fotografies dels desperfectes.

Alguns calculen que seran de milers d'euros. És el cas d'en Cayetano Hernández. Viu de lloguer en una de les cases afectades des del mes d'agost i l'aigua li ha fet malbé diversos electrodomèstics. Entre ells, una rentadora, un congelador, un forn, vitroceràmica, una assecadora, armaris, radiadors elèctrics i una habitació sencera que tenia a la part soterrània.

De fet, avui els carrers de la zona estaven plens d'electrodomèstics i diverses pertinences que els veïns van traient dels habitatges mentre continuen netejant els garatges. Es queixen que tot i que ahir van treure molta aigua amb bombes, avui tornen a tenir-ne per les filtracions de la capa freàtica.

Això és el que li ha passat a la Laia Salvat. Viu en una de les cases amb el seu home i els seus fills. L'aigua que li va entrar després que es desbordés el riu Manol i va arribar fins a 1,70 metres. Li va fer malbé algun armari però, sobretot, roba i objectes personals com la decoració de Nadal. Fa dos dies que tota la família dorm a casa d'uns familiars.

De fet, aquesta nit alguns veïns han pogut dormir a casa seva perquè van aconseguir tenir llum a les plantes superiors. D'altres s'hi ha quedat tot i no tenir portes per vigilar les seves pertinences, malgrat que una patrulla de la Guàrdia Urbana hi ha fet vigilància tota la nit. Set més han passat la nit en un hotel que els va oferir l'Ajuntament de Figueres.

El punt d'atenció, que també ofereix l'assessorament d'una advocada i de serveis socials, estarà en funcionament fins divendres des de les deu del matí fins a les dues i de les quatre a les set de la tarda.