Absolt el veí de Riudarenes acusat d'abusar sexualment del seu nebot amb retard mental durant dotze anys

La fiscalia creu que el testimoni del jove no té credibilitat degut a la possibilitat d'inducció per discrepàncies familiars i recels cap a l'oncle

Fiscalia i acusació particular demanaven que condemnessin el processat per un delicte continuat d'abusos sexuals. Segons les acusacions, en diverses ocasions entre el 1992 i el 23 de juny del 2003, l'home hauria abusat del seu nebot que pateix un retard mental i té una reconeguda una minusvalia del 65% en el domicili de l'àvia.

Concretament, sostenien que en més d'una vegada havia espantat al noi dient-li que si explicava el que passava el seu pare tornaria a tenir un infart i moriria. Així, segons les acusacions, hauria satisfet el seu ànim libidinós amb el jove mentre ell era menor d'edat aprofitant les trobades familiars a casa de l'àvia a Badalona i també més tard quan la família es va traslladar a Riudarenes.

La sentència considera que el testimoni del jove no té credibilitat suficient perquè hi ha contradiccions i, a més, podria estar provocat per desavinences familiars perquè el noi culpa a l'oncle de la mort del seu germà. A més, la sentència també ressalta que les declaracions dels pares del noi -que van interposar la denúncia- també tenen contradiccions i estan plenes de retrets per altres afers familiars.