L'acusat de violar una jove a les festes del Tura diu que les relacions sexuals van ser consentides

La víctima sosté que l'acusat la va perseguir pel carrer, la va obligar a entrar a un local i la va forçar a cops

Aquest dimarts ha començat el judici amb les declaracions de l'acusat i de la víctima. La jove, una veïna de Figueres que va anar a les festes del Tura amb unes amigues, ha ratificat l'acusació i ha explicat que la primera vegada que va veure l'acusat va ser quan ella estava asseguda en un banc perquè es trobava malament. 'Estava marejada i va venir a preguntar-me si em trobava bé', ha narrat la jove. Llavors, quan ella es va sentir millor es va aixecar i va emprendre el camí per retrobar-se amb les seves amigues.

La víctima ha explicat que mentre caminava es va adonar que l'home la perseguia. Va intentar córrer per fugir però ell la va atrapar i la va fer entrar en un carreró sense sortida. Allà, va obrir la porta d'un local i la va obligar a entrar-hi a cops. 'Intentava defensar-me però cada vegada em pegava més fort', ha relatat la jove que diu que l'home l'amençava i la va colpejar per tot el cos.

Un cop dins el local, li va abaixar els pantalons i la roba interior i la va penetrar primer vaginalment i després de forma anal. A més, també la va obligar a descordar-se la camisa per magrejar-li els pits. 'Em deia que quan acabés em deixaria anar', ha explicat la jove que diu que va poder fugir quan l'home va ejacular dins seu. Un cop al carrer, i a la llum del dia, la jove ha explicat que l'acusat li va donar deu euros 'pel que pogués necessitar' i que li va preguntar si ell li havia fet aquells cops.

La noia va aconseguir arribar fins a un locutori des d'on va poder trucar les seves amigues perquè s'havia quedat sense bateria al mòbil. Per aquests fets, la fiscalia demana que condemnin Javier A. el C. a 14 anys de presó mentre que l'acusació particular demana que la pena sigui de 15.

La defensa, en canvi, en demana l'absolució perquè l'acusat sosté que es van trobar durant la nit de festa i van mantenir relacions sexuals consentides. Segons l'home, l'únic moment de tensió que hi va haver va ser quan ell es va negar a donar-li el telèfon i ella el va començar a colpejar. Segons el seu relat, ell la va agafar pels canells per aturar-la. A més, ha explicat que el dia dels fets havia consumit molt alcohol i entre sis i set grams de cocaïna, droga de la qual n'és consumidor habitual.

El cas ha arribat a judici aquest dimarts i és previst que continuï dimecres i llavors quedi vist per a sentència.