Una quinzena de persones rescatades per creuar passos tancats pel temporal

Des d'Interior ho consideren una "irresponsabilitat"

Els Serveis d'Emergències han hagut d'ajudar una quinzena de persones que han creuat diferents passos tancats pel temporal a les comarques gironines. La majoria han estat conductors que s'han saltat el precinte policial en carreteres secundàries de la demarcació.

En aquest sentit, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha lamentat aquesta actitud que ha qualificat d'"irresponsable" i ha demanat "màxima prudència" als conductors. "Quan hi ha un accés tancat és per la pròpia seguretat. Que ningú vulgui ser més que ningú, i exigim que es faci cas a les línies de seguretat", ha demanat Buch.

El conseller ha explicat que no ha estat un lloc concret, sinó que aquestes imprudències s'han produït en diferents zones de les comarques gironines. Buch ha recordat la "força de l'aigua" i fa un crit d'alerta als conductors que retornen del cap de setmana.

La conselleria també ha recordat que encara queden hores de pluja, si bé tot indica que el temporal va a la baixa a la demarcació de Girona, que ha estat la principal afectada. En concret les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la de la Selva i el Gironès.

Per tot plegat, el conseller Buch ha tornat a demanar als conductors que "estiguin atents" als avisos i recomanacions dels Bombers, Mossos i Protecció Civil, fins que no es doni per tancat l'episodi de pluges.