Protecció Civil demana prudència al litoral gironí pel temporal marítim

S'activa l'alerta del pla INUNCAT pel fort onatge

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta el pla INUNCAT pel fort onatge a les zones del litoral gironí, que podran arribar a superar els 4 metres d'alçada a l'Alt i el Baix Empordà. Per això, es demana prudència a la ciutadania i respectar els tancaments de les zones properes al mar com espigons i esculleres, per evitar accidents.
En un comunicat, Protecció Civil ha advertit que tot i la falta d'indicis de ''perillositat'' cal que la ciutadania eviti anar a fer fotografies o a veure trencar les onades. Hi haurà notable mar de fons de component est, i el vent bufarà de component est moderat amb cops forts, especialment a la Costa Brava i a la costa central.
 
A banda del temporal marítim, aquest cap de setmana s'esperen noves precipitacions generals que segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) poden fer incrementar altra vegada el nivell dels rius i rieres, sobretot de les comarques de Barcelona i Girona. Per això, la Generalitat també demana extremar les precaucions a punts baixos, accessos i activitats properes a les lleres dels rius, així com no intentar travessar ni a peu ni amb cotxe les zones inundades.