L'alcalde de Figueres denuncia un ''dèficit inadmissible'' de mossos a la ciutat

Masquef reclamarà al conseller d'Interior més efectius i solucions pel barri gitano

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, s'ha reunit aquest divendres amb el cap de la Guàrdia Urbana i el regidor de Seguretat per encarregar un pla de xoc contra l'incivisme i la delinqüència. Seguint aquest pla, el cos policial incorporarà de forma immediata "noves directrius" de "tolerància zero" cap a les actituds incíviques. Masquef dona resposta així al compromís que va adquirir en el ple d'investidura de dimecres, quan va situar aquest pla de xoc com a prioritat.

En la trobada han acordat que de forma paral·lela al disseny del pla de xoc, s'incorporin ja canvis "immediats" a l'hora de prioritzar determinats patrullatges a partir de dilluns.

Segons Masquef, la directriu de tolerància zero implicarà que els agents "siguin més proactius i adverteixin i, quan calgui, sancionin a qui incompleixi les ordenances municipals". "No hi ha d'haver excuses i segurament fins ara, per una qüestió de prioritats, no s'ha fet amb la celeritat que es requeria", ha afirmat. Aquesta mateixa directriu s'ha traslladat també a la unitat responsable dels agents cívics municipals, que també han participat a la reunió.

L'alcalde de Figueres també denuncia la falta d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat i assegura que aquesta situació "agreuja els problemes d'incivisme i de seguretat". Masquef ha valorat de forma positiva la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos, però afirma que el "dèficit inadmissible d'efectius de la policia catalana es tradueix en una sobrecàrrega de treball per a la policia local".

Masquef ha explicat que la seva obligació com a alcalde és "exigir els serveis que Figueres mereix i necessita", governi qui governi a la Generalitat. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà formalment una reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, per plantejar-li aquesta demanda de més mossos, convidar-lo a visitar la ciutat per conèixer de primera mà la situació i que proposi "solucions efectives".

Entre els temes a tractar, un dels prioritaris també serà la problemàtica relacionada amb les plantacions de marihuana a la zona oest de la ciutat i els talls de llum que es produeixen al barri del Culubret. En aquest sentit la setmana vinent l'alcalde es reunirà amb la directora general d'Endesa.

L'alcalde figuerenc ha admès que totes aquestes actuacions no donaran resultat "d'un dia per l'altre". "És una batalla lenta i complexa, però que podem guanyar si ens mostrem ferms i perseverants", ha conclòs.