El guia mort a Mieres quan intentava creuar el torrent era un expert de la zona

A la zona van caure 150 litres en dues hores

  • Christof de Bondio
    Christof de Bondio
  • La riera on va passar el succés, aquest matí. ACN
    La riera on va passar el succés, aquest matí
    Fotos: ACN

El guia que ha mort aquest divendres, Christof de Bondio, quan intentava creuar un torrent prop de Mieres (Garrotxa) era un motorista expert i havia practicat activitats similars en moltes ocasions arreu del món.

Els Bombers han trobat el cos de l'home aquesta matinada passada després de buscar-lo durant més de vuit hores. El succés va passar pels volts de les tres de la tarda, quan l'home va intentar tornar a peu després de creuar amb la moto un pas inundat, que travessa el collet de Guixeres, entre Mieres (Garrotxa) i Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany).

El temporal va deixar més de 150 litres per metre quadrat i la zona completament inundada, i això va provocar que el corrent arrossegués la víctima riera avall, segons han explicat veïns de Sant Miquel de Campmajor.

La zona on va passar l'accident és un camí uns dos quilòmetres passat el nucli urbà de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany). Es tracta d'una pista forestal que creua una riera petita que es va desbordar com a conseqüència de l'aiguat que va deixar uns 150 litres per metre quadrat. De fet, l'endemà del temporal encara queda la marca d'aigua. "Hem de pensar que aquí es va inundar tot, el torrent baixava amb molta força", assenyala el tinent d'alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Josep Fort

La víctima era un expert motorista que acompanyava un grup de turistes anglesos que havien anat a fer una excursió pels voltants de Besalú (Garrotxa). Quan tornaven a Mieres (Garrotxa), poble on residia i tenia el negoci la víctima, van trobar-se amb aquest pas inundat. Segons expliquen els veïns del poble, l'home va decidir travessar-lo amb la moto i va aconseguir-ho.

Un cop a l'altra banda, va intentar buscar una ruta alternativa per on poguessin passar els turistes que acompanyava, però no la va trobar. Aleshores va decidir tornar amb ells a peu i deixar la seva moto a l'altra banda. Va ser quan pretenia tornar caminant que l'aigua se'l va emportar riera avall.

Els turistes que feien l'excursió amb ell el van intentar ajudar, però malgrat els esforços no van poder fer res per treure l'home del torrent, i l'aigua el va acabar arrossegant. Va ser aleshores quan el grup va alertar els equips d'emergència que es van posar en marxa per intentar localitzar l'home.

Les unitats del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers el van acabar trobant pels volts de les dues de la matinada, a uns dos quilòmetres de la riera, a Mieres.

Un home experimentat

Els veïns coneixien la víctima, de nacionalitat alemanya, però que feia més de vint anys que vivia a la zona. "Era un home molt conegut que havia corregut per tot el món fent travesses de cotxes i motos", explica Fort.

Amb tot, els veïns consideren que el guia es va confiar, un cop va veure que havia travessat la riera per primera vegada amb la moto. El tinent d'alcalde creu que "es va precipitar", i que l'expertesa "va fer que es refiés més del compte".
 
Alguns amics de l'home han explicat a l'ACN que fer excursions era l'afició de la víctima i també un negoci. En Denis explica que durant una dècada va estar treballant per a la víctima i assegura que havia realitzat el mateix recorregut "moltes altres vegades".